Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Supercar Challenge

Supercar Challenge: Regen spelbreker bij eerste race DTM weekend op zandvoort


120825_thuis

In de GT-divisie had Henk Thuis een goede start gehad. De bestuurder van de BMW silhouette sloeg in de eerste ronde meteen een gat met zijn achtervolgers, maar zag die voorsprong in de tweede ronde meteen weer kleiner worden omdat hij zich verremde en rechtdoor schoot in de Tarzanbocht.

Thuis kon zijn weg wel meteen vervolgen en behield hiermee de eerste positie. Andere rijders ging dit minder goed af, want zo spinde Aart Bosman meerdere malen met de Lotus Exige GT3. Ook Steve Vanbellingen kende pech, want hij stond al vroeg met technische problemen langs de kant van het circuit.

Naarmate de race vorderde kwam Pierre Etienne Bordet steeds beter in zijn vel. Bordet was met zijn Volvo S60 V8 Silhouette rustig gestart maar noteerde hierna snelle rondetijden. Bordet kon het gat richting Thuis dan ook dichtrijden en slaagde er in om de eerste positie van Thuis over te nemen.

120825_bordet

Aan deze stande veranderde ondanks de hectische pitstops en de safety car niks meer, waardoor Bordet zijn eerste overwinning in de Supercar Challenge behaalde. Henk Thuis werd tweede, en Micheal Munemann eindigde met zijn Renault Mégane Trophy op de derde plaats.

120825_ertan

In de GTB-divisie stond Erol Ertan vanaf de start van de race onder zware druk van Charlie Frijns en Kees Kreijne. Frijns slaagde er na een paar ronden in om Ertan in te halen, en ook Kees Kreijne ging aan de Porsche-coureur voorbij. Minder goed verging het Nelson van der Pol, want hij moest al vroeg zijn auto met technische problemen langs de baan parkeren.

120825_kreijne

Bij de GTB-divisie gooiden de pitstops de stand aardig door de war. Koplopers René Wijnen en Charlie Frijns verloren namelijk veel tijd in de pitstraat, waardoor de eerste positie weer in handen kwam van Erol Ertan. Achter Ertan kwam Kees Kreijne op de tweede plaats terecht en Steve Matthijssen op de derde positie. Door de safety car veranderden deze posities niet meer, waardoor Ertan de overwinning binnensleepte en Steve Matthijssen voor de eerste keer op het podium eindigde.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet