Porsche Cups

Porsche Cups: Edwards winnaar van verwarrende ingekorte race op Zandvoort

480_start_4138

René Rast vertrekt vanaf poleposition in deze eerste Porsche Carrera Cup -ace op een nog droog Zandvoorts circuit. Naast hem staat de Engelsman Sean Edwards. Op de derde startplaats staat gastcoureur Jeroen Bleekemolen, die een plaatsje voor deze thuisrace heeft weten te bemachtigen bij het Attempto Racing team. Maar liefst zeven Nederlandse rijders zijn vertegenwoordigd op de grid. Ook Team Bleekemolen met Sebstiaan Bleekemolen en Jeroen Mul konden op het allerlaatste moment een deal maken om aan deze Nederlandse ronde mee te doen. Pech voor Norbert Siedler die al voor de start de pits moest bezoeken.

Tekst: Gerrie Hoekstra

Foto's: Co van der Gragt en Klaas Norg

480_jeroen_4162

Een bliksemstart voor Jeroen Bleekemolen die meteen achter René Rast de tweede plaats pakt en Sean Edwards daarmee terug verwijst. Nicki Thiim ligt op de vierde plaats voor Jaap van Lagen.

480_jeroen-mul

Jeroen Mul rijdt op de keurige achtste plaats, twee plaatsen voor zijn teamgenoot Sebastiaan Bleekemolen. Ook Hoevert Vos rijdt een prima wedstrijd en rijdt op de 13e plaats rond, wat ook de beste klassering in de Gentleman klasse betekent. Harrie Kolen is 17e, net voor landgenoot Wolf Nathan. Michael Christensen is wat te ongeduldig bij een inhaalmanouvre op Jeroen Mul in de Tarzan. De Deen tikt Jeroen Mul bijna van de baan in de Tarzan, maar wordt zelf het slachtoffer van deze domme actie en spint. Sebastiaan Bleekemolen schuift hierdoor een plaats op en is negende.

480_van_lagen_4176

De safety car komt de baan op na een flinke crash van Harrie Kolen die op een ongebruikelijke plaats heel hard de bandenstapel van de Slotemakerbocht bezoekt. Veel schade aan de Porsche is het resultaat. Na de herstart blijft Rast op kop fel gevolgd door Jeroen Bleekemolen en Sean Edwards. Het begint weer te regenen op Zandvoort. Antonia Wossos remt te laat en gaat de grindbak van de Tarzan in.

Verder rijden is onmogelijk. De race wordt gestopt. Een terechte en snelle beslissing van de wedstrijdleiding. De twee koplopers krijgen nog net voor de rode vlag een drive through straf omdat zij onder gele vlaggen de safety car hebben ingehaald. Jeroen Bleekemolen kan deze straf niet meer inlossen omdat hij rechtdoor gaat in de Tarzanbocht.

480_sebastiaan_8924

Door al deze commotie wordt Sean Edward als overwinnaar afgevlagd voor Nicki Thiim en Jaap van Lagen. Jeroen Mul levert een mooie prestatie door als zesde te eindigen, een plaats voor Sebastiaan Bleekemolen, die ondanks problemen met de wegligging in de linkerbochten zevende wordt.

3480_gentleman_podium_4252

Voor de Gentleman klasse klinkt het Wilhelmus. Hoevert Vos pakt hierin de overwinning voor Wolf Nathan en Bill Barazetti.

480_podium_4226

Uitslag:

1. Sean Edwards GBr (Team Deutsche Post by tolimit) 7 ronden in 13:28.962
2. Nicki Thiim DEK (Hermes ATTEMPTO Racing) +0.495
3. Jaap van Lagen NED (FE Racing by Land Motorsport) +1.424
4. Kévin Estre FRA (Hermes ATTEMPTO Racing) +1.949
5. Clemens Schmid AUT (SWITCH IT Lechner Racing) +2.416
6. Jeroen Mul NED (Team Bleekemolen) +2.925
7. Sebastiaan Bleekemolen NED Team Bleekemolen + 3.967

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet