Formule Renault 3.5

Formule Renault 3.5: Bianchi wint chaotische race op Silverstone

Jules Bianchi heeft op Silverstone zijn tweede race van het seizoen gewonnen. In een chaotische race bleeft de Fransman als een van de weinige coureurs op de baan. Robin Frijns en Nigel Melker zorgden voor Nederlands succes door als twee en derde te finishen.

Tekst: Marcel ten Caat
Foto’s: Diederik van der Laan


sil_sat_dl-0663
Jules Bianchi behaalde op Silverstone zijn tweede overwinning van het seizoen


Kevin Magnussen mocht de eerste race vanaf pole position beginnen nadat hij ‘s ochtends in de kwalificatie Robin Frijns net te snel af was op een kletsnat Silverstone. Frijns had echter een slechte start en viel enkele plaatsen terug. Toen het vervolgens begon te regenen was Magnussen echter de eerste die zich liet verrassen en de Deen ging hard de muur in. Jules Bianchi, die het grootste deel van de kwalificatie het snelste was geweest, schoof hierdoor op naar de leiding van de wedstrijd.

Door de regen werd het met name op het recent opnieuw geasfalteerde stuk bij Luffield spekglad en gingen niet minder dan tien auto’s op dezelfde plek rechtdoor het gras of de vangrails in. Voor Alexander Rossi, Sam Bird, Nico Müller, Marco Sorensen, Nicolay Martsenko, Yann Chuna, Anton Nebylitskiy en Kevin Korjus betekende het het einde van hun race.

Nadat eerst de safety car naar buiten was gestuurd en enkele coureurs naar binnen kwamen om naar regenbanden te wisselen, besloot de wedstrijdleiding uiteindelijk toch om de wedstrijd stil te leggen. Alle teams kregen hierdoor de gelegenheid om banden te wisselen. Op het moment dat de wedstrijd werd stilgelegd lag Will Stevens aan de leiding, gevolgd door Bianchi, Frijns, Daniil Move en Nigel Melker.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet