Supercar Challenge

Supercar Challenge: Alex van 't Hoff rijdt naar poleposition

08e93f29d8c9243230d54a588981d5b8

Alex van ’t Hoff heeft op Circuit Park Zandvoort de pole position in de wacht gesleept voor de zaterdagrace van de Supercar Challenge. In een spannende kwalificatie kaapte de Corvette-coureur de eerste positie voor zijn concurrenten weg. De top acht kwalificeerde zich binnen twee seconden, wat de competitiviteit in de klasse nog maar eens onderstreept. In de GT-divisie ging de pole position naar Henk Thuis en Pim van Riet, en in de GTB-divisie ging de eerste plaats naar Erol Ertan.

Tekst en foto's: Supercar Challenge

120824_kwali2

De Super GT-divisie kent dit weekend veel kanshebbers op de overwinning. Zo verschijnt Mad and Daring Racing ditmaal met drie Corvette GT1’s aan de start, waarbij de derde Corvette wordt bemand door Danny Werkman en Diederick Sijthoff. Alex van ’t Hoff en Rick Abresch rijden dit weekend dus alleen. Diederick Sijthoff zette al vroeg in de kwalificatie de toon, door met een tijd van 1:40.728 naar de eerste plaats te rijden. Daarachter kwam Ardi van der Hoek snel in de buurt met een tijd van 1:41.265, maar daarna bleken er toch nog twee coureurs onder de tijd van Van der Hoek te duiken. Eerst reed Alex van ’t Hoff een tijd van 1:40.453, waarmee hij de eerste positie overnam van Diederick Sijthoff. Ook Robert de Graaff en Philippe Ribbens mengden zich in de strijd, en pakten met een tijd van 1:41.263 met slechts 0,002 seconden voordeel de derde plaats over van Van der Hoek. Berry van Elk positioneerde zich op positie vijf en Peter Versluis op positie zes, voor Bert Longin en Rick Abresch.

120824_kwali3

In de GT-divisie was de strijd om de pole position een tweestrijd tussen Barry Maessen en Pim van Riet. Viper-coureur Maessen noteerde al vroeg een snelle tijd van 1:46.663, maar Pim van Riet dook daar al snel met een tijd van 1:45.481 onderdoor. Maessen kwam in de slotfase nog wel in de buurt met een tijd van 1:45.713, maar dit bleek niet genoeg voor de pole position. Pierre Etienne Bordet kwalificeerde zich met zijn nieuwe bolide op de derde plaats. Opvallende afwezige in de top drie was Jan van der Kooi, maar hij reed slechts één snelle ronde waarna teamgenoot Aart Bosman ervaring op mocht gaan doen met de Lotus Exige GT3. Van der Kooi en Bosman starten de zaterdagrace op positie zes, achter Renault-coureur Michael Munemann en Mazda-coureur Werner van Herck. Voor Steve Vanbellingen en Bert Redant verliep de kwalificatie desastreus, want zij konden door technische problemen geen tijd neerzetten.

120824_kwali4

In de GTB-divisie is Erol Ertan zijn jubileumweekend goed begonnen. Ertan rijdt deze zondag namelijk zijn 100e race in de Supercar Challenge, wat hem zo te zien in de kwalificatie nog eens extra motiveerde. Ertan reed een tijd van 1:47.038, en troefde daarmee kampioenschapleiders René Wijnen en Charlie Frijns af. Op een derde plaats eindigden Jacky van der Ende en Nelson van der Pol, maar Van der Ende moest de BRL aan het einde van de training met aandrijfingsproblemen aan de kant zetten. Het is dus nog de vraag wat de exacte reden hiervan was.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet