Formula Regional European

NEC Formule Renault 2.0: Kool wint spetterende race op Spa Francorchamps

 melvyn_kool


Dit weekend doet het Noord Europees Formule Renault-kampioenschap het circuit van Spa Francorchamps aan. Tijdens het eerste evenement op Oschersleben bleek al dat het nieuwe kampioenschap garant staat voor een vol veld en het nodige spektakel.


Tekst: Sander Dorsman

De vrije trainingen worden op vrijdag onder prima weersomstandigheden verreden. Gedurende deze trainingen is het stuivertje wisselen tussen Albuquerque, Van der Drift, Kool en Maassen. Om en om noteren ze de snelste tijd. Aan het einde van de tweede sessie is het echter Mervyn Kool die aan het langste eind trekt.

Niets is zo veranderlijk als het weer op Spa Francorchamps. Zo blijkt ook tijdens de kwalificatie op zaterdag. Zo mooi als het weer op vrijdag was, zo nat is het nu. Het is dan ook logisch dat alle rijders de tijdtraining op regenbanden aanvangen. Mervyn Kool is goed op dreef tijdens de kwalificatie voor de eerste wedstrijd. Hij zet meteen een scherpe tijd neer, pakt hiermee de pole positie en staat deze niet meer af. Achter hem pakken Kasper Andersen en Xavier Maassen respectievelijk de tweede en derde startpositie.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet