24H Series

Div: Al 84 inschrijvingen voor Dunlop 24H DUBAI 2013

120823_dubai_persbericht1
Racen in een bijzondere omgeving: Dunlop 24H DUBAI

Zo’n vijf maanden voorafgaand aan de achtste editie van de Dunlop 24H DUBAI (10 t/m 12 januari 2013) hebben zich al 84 teams ingeschreven voor deze wedstrijd, de eerste internationale lange-afstandsrace van het jaar voor GT’s, toerwagens en 24H Specials. “Nog nooit hadden we in zo’n vroeg stadium al zoveel inschrijvingen”, zegt Gerrie Willems van het Nederlandse bureau CREVENTIC, samen met het DNRT organisator en promotor van de race op het Dubai Autodrome. Wie snel is kan nog tot 15 september gebruikmaken van het gereduceerde tarief voor vroege inschrijvingen. Ook voor de 24H BARCELONA (7 t/m 9 september a.s.), waarbij CREVENTIC eveneens als promotor betrokken is, stromen de aanmeldingen nog steeds binnen.


Tekst en foto's: PR


De Dunlop 24H DUBAI heeft binnen enkele jaren een vaste plaats veroverd op de internationale autosportkalender. De spectaculaire omgeving in de Verenigde Arabische Emiraten, het plezierige klimaat tijdens de Europese winter, het fraaie circuit van het Dubai Autodrome en de uitgebreide aandacht in de media, met ondermeer uitzendingen via Motors TV en Radio Le Mans, zijn belangrijke factoren voor het succes van het evenement.

120823_dubai_persbericht2
'Welcome party' in Arabische sfeer in het rennerskwartier

“In een veld met meer dan 30 verschillende nationaliteiten biedt de race in Dubai zowel voor amateurs als (semi-)professionals een prachtige gelegenheid om zich te meten op internationaal niveau”, zegt Gerrie Willems namens promotor en initiatiefnemer CREVENTIC. “Ook in het startveld is er sprake van een grote verscheidenheid, met 25 verschillende automerken.” De goede en prettige sfeer in Dubai, niet in de laatste plaats te danken aan de Nederlandse wedstrijdleiding en de organisatie met het DNRT van Huub Vermeulen wordt geroemd door iedereen die er al een keer was. Daarbij horen ook de ‘welcome party’ in Arabische sfeer in het rennerskwartier en de unieke ‘rent-a-car-rides’ die teams en rijders de gelegenheid bieden om het circuit te leren kennen en desgewenst ook meegereisde sponsors een bijzondere ervaring op de baan te bieden.

Pasklare logistieke oplossingen, gereduceerd inschrijfgeld tot 15 september

CREVENTIC biedt pasklare oplossingen voor transport van auto en materiaal naar Dubai, waarbij wordt geladen en gelost in de haven van Rotterdam. Ook vanuit andere locaties over de hele wereld wordt transport georganiseerd. Voor het transport werkt CREVENTIC nauw samen met de logistieke experts van EIMSKIP, die deze logistieke uitdaging ook al bij eerdere edities voor hun rekening namen. In Dubai worden de containers direct achter de pitboxen op het circuit geplaatst, ideaal voor de teams. Tot 15 september is de inschrijving voor de Dunlop 24H DUBAI extra aantrekkelijk: tot die datum geldt er voor toerwagens tot 2600 cc een gereduceerd inschrijfgeld van € 5.000 inclusief transport. Voor GT’s en overige wedstrijdauto’s bedraagt het inschrijfgeld tot 15 september € 7.950 inclusief transport. Na 15 september is het inschrijfgeld in beide gevallen € 1.000 hoger.

120823_dubai_persbericht-3
Ook in Barcelona is CREVENTIC nauw bij de 24-uursrace betrokken

Mooi veld van 60 auto’s aan de start voor 24H BARCELONA

Van 7 t/m 9 september 2012 wordt op het Circuit de Catalunya de 24H BARCELONA verreden. Ook bij dit evenement is CREVENTIC nauw betrokken, onder andere als promotor, wat vorig jaar al leidde tot een versterking van het internationale karakter van de race. Inmiddels zijn er voor deze wedstrijd al 60 teams uit 13 landen ingeschreven.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet