Supercar Challenge

Supercar Challenge: Spannende strijd tijdens DTM weekend op Zandvoort


120821_dtm04

In de GTB-divisie is de strijd om het kampioenschap uitermate spannend. Koplopers in het kampioenschap zijn hier René Wijnen en Charlie Frijns, maar zij voelen de hete adem in hun nek van onder andere Kees Kreijne, het duo Van der Pol/Van der Ende en Erol Ertan. De races in deze divisie zijn moeilijk te voorspellen, want er waren dit seizoen al veel verschillende winnaars en bovendien eindigden ook al veel rijders op het podium.

Opvallende namen bij de inschrijvingen zijn die van Bert en Patrick Moritz. Voor de trouwe volgers van de Supercar Challenge zijn dit bekende namen, want zij waren in 2001 nog een van de initiatiefnemers van de hedendaagse Supercar Challenge en reden sindsdien vele races mee. In 2012 kwamen zij nog niet in actie, maar komend weekend is de herkenbare groene Marcos Mantis weer terug in het veld te vinden. Een andere opvallende naam is die van Ronald van Loon, die normaal gesproken uitkomt in de Supersport-divisie maar nu het ballast gewicht uit zijn BMW heeft gehaald en gaat kijken of hij het de andere rijders uit de GTB-divisie lastig kan gaan maken.

120821_dtm05

De Supercar Challenge komt komend weekend op Circuit Park Zandvoort in actie bij een schitterend affiche. Hoofdact dit weekend is namelijk de Duitse DTM, het prestigieuze toerwagenkampioenschap met de schitterende bolides van BMW, Mercedes en Audi. Andere raceklassen die in actie komen zijn onder andere de Duitse Porsche Cup en de Formula 3 Euro Series. Een schitterend programma dus, waarvoor de tribunekaarten zelfs al zijn uitverkocht! Duin- en Paddockkaarten zijn nog wel te verkrijgen, meer informatie hierover kan gevonden worden op www.circuit-zandvoort.nl.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet