Supercar Challenge

Supercar Challenge: Spannende strijd tijdens DTM weekend op Zandvoort

120821_dtm01

Komend weekend staat voor de Super GT-, GT- en GTB-divisie van de Supercar Challenge alweer het zevende evenement van 2012 op het programma. Ditmaal maken de snelste divisies van de klasse hun opwachting tijdens de DTM op Zandvoort, elk jaar één van de grootste evenementen op het duinencircuit. De toeschouwers kunnen nu al rekenen op uitermate spannende wedstrijden, want de strijd om het kampioenschap gaat op Zandvoort volledig losbarsten. Zo zijn er in de Super GT-divisie met nog maar drie evenementen op de kalender nog zes kanshebbers op de titel, die allen voor de volgepakte tribunes maar wat graag willen scoren!

Tekst en foto's: PR

Die Super GT-divisie kent na de Gamma Racing Day nieuwe koplopers in het kampioenschap. Tot aan dat weekend stond Diederick Sijthoff namelijk bovenaan in het kampioenschap, maar omdat hij besloot om in Assen zijn schrapresultaten in te zetten kregen Robert de Graaff en Philippe Ribbens de gelegenheid om die koppositie over te pakken. Dat deden zij op indrukwekkende wijze, want zij keerden na het weekend met twee overwinningen, twee snelste ronden en twee pole positions met een maximale score huiswaarts. De bestuurders van de ETEC-Viper pakten hiermee de volle 44 punten en namen hiermee de leiding in het kampioenschap over. Sijthoff zal er in Zandvoort dus alles aan gaan doen om die eerste positie weer te veroveren, en zal bovendien proberen om zijn teamgenoten bij het Mad and Daring Team, Rick Abresch en Alex van ’t Hoff, in zijn kielzog mee te nemen.

120821_dtm02

Er zijn echter nog meer kapers op de kust, want ook Nol Köhler en Ardi van der Hoek maken met hun Corvette C5.R GT1 nog volop kans op het kampioenschap. Zij wonnen dit seizoen al tweemaal een race, en zijn op Zandvoort bovendien uit op revanche. Eerder dit jaar, tijdens de ADAC GT Masters, beleefden zij op Zandvoort namelijk een incidentvol weekend. Zij zijn dus uit op eerherstel. Gevaarlijke outsider voor het kampioenschap is Jan Versluis en misschien zelfs ook nog wel zijn teamgenoten Franz Lamot en Bert Longin. De Ferrari’s van het VeKa Racing Team gaan namelijk harder en harder en zouden op Zandvoort nog weleens voor een verrassing kunnen zorgen.

Daarnaast zijn er in de Super GT-divisie nog verschillende outsiders op de overwinning. Zo zijn Berry van Elk en het duo Tas/Bouwhuis het hele jaar al snel met hun Moslers MT900, maar kennen zij allen veel tegenslag door technische problemen. Als op Zandvoort alles op zijn plaats valt dan mengen zij zich ook zeker in de strijd om de overwinning. Terug van weggeweest zijn Wim Lumbeeck en Rob Kamphues met de Viper GTR-S GT1. Het wordt voor Kamphues zijn tweede raceweekend met deze brute bolide en hij liet eerder dit jaar op Zandvoort al zien dat hij en deze auto veel in hun mars hebben. Debutanten in de Super GT-divisie zijn Martin Lanting en Bob Herber. Zij komen normaal gesproken met een BMW Z4M Coupé uit in de Supersport-divisie, maar hebben zich voor komend weekend ingeschreven met een schitterende Ferrari 458 GT3.

120821_dtm03

Ook de GT-divisie van de Supercar Challenge kent tijdens het weekend op Zandvoort verschillende nieuwe inschrijvingen. Eén van de opvallendste is die van Pierre Etienne Bordet. Deze Fransman is geen nieuwe naam voor de klasse, maar hij verschijnt komend weekend wel met een nieuw wapen aan de start. Bordet heeft zijn Marcos LM600 namelijk ingeruild voor een bloedsnelle Volvo S60 V8 Silhouette. Andere nieuwe inschrijvingen zijn er van Michael Munemann, die op Spa Francorchamps ook al eenmalig in de Supercar Challenge uitkwam, en van vader en zoon Luc en Max Braams. Beide inschrijvingen verschijnen met een Renault Mégane Trophy aan de start.

Terug in de GT-divisie zijn ook de BMW Silhouettes van JR Motorsport, ondanks dat de auto van Henk Thuis tijdens de Gamma Racing Day nog in de GTB-divisie uitkwam. Bij dit team zijn de Belgen Steve Vanbellingen en Bert Redant bovendien terug van vakantie. Zij wonnen eerder dit jaar al een race op Zandvoort en zijn ook komend weekend kanshebbers op de overwinning. Verdere concurrentie mogen zij verwachten van onder andere Wolf Nathan en Jaap van Lagen, Ron Marchal, Barry Maessen, Bert de Heus en Jan van der Kooi.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet