Retro

1987: Emoties tijdens het Lucky Strike racefestival


gerhards
Peter Gerhard in actie

Dunlop 2000
Peter Gerhards is nu echt op toeren gekomen en boekt de ene na de andere overwinning. Jan Litjens werd tweede en krijgt daarmee een riant uitzicht op de titel met Marko Keur, die derde werd als voornaamste concurrent.

Toyota Cup
De spanning bij de Toyota rijders begint zo langzamerhand naar een kookpunt op te lopen. Frans Verschuur, John Postmaa en Jan Scholten heten de kanshebbers op de titel. Postmaa had het in de laatste race het beste naar zijn zin. Hij was al na één ronde samen met de weer helemaal presente John Vos er vandoor en het eendrachtig samenwerkende duo werd niet meer achterhaald, temeer daar de achtervolgers zich niet konden verenigen. Ronald van der Zande, die als tweede had getraind, kon het tempo niet volgen, maar reed daardoor wel als stoorzender in de kopgroep rond.

toyota_crash

Jan Scholten tikte teamgenoot Jip Coronel per ongeluk bijna in de banden in de Tarzanbocht en Frans Verschuur had weinig steun van zijn Depa teamgenoot Eric Vosveld, die duidelijk met pech had te kampen.

crash_david_hart_1

crash_hart_2

crash_hart_3

crash_hart_4

crash_hart_5

Pech had zeker ook David Hart, alleen al omdat hij toevallig daar reed waar Jan van Rijn naar toe ging toen die een tik had gekregen. Van Rijns wagen kwam er met flinke schade vanaf. David Hart belandde na een salto zelfs bovenop de vangrail.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet