Formule 1

Formule 1: geel-blauwe eerste startrij, Alonso voor Fisichella

Wereldkampioen Fernando Alonso start zijn thuisrace morgen vanaf pole position. Michael Schumacher kon niet voorkomen dat er morgen twee Renaults op de eerste startrij staan, Giancarlo Fisichella was hem met een marge van 0.003 seconden minimaal te snel af.

Tekst: Rogier Thomasse

De 112.000 toeschouwers kregen een goede show voorgeschoteld, waarbij hun locale favoriet uiteindelijk de tijdenlijst aanvoerde. Christijan Albers hoorde wederom bij de afvallers van de eerste kwalificatiesessie en start morgen één plek achter teamgenoot Monteiro vanaf P19. Albers is bovendien op het matje geroepen bij de wedstrijdleiding wegens niet mis te verstane gebaren richting Takuma Sato, die Albers zou hebben opgehouden in een vliegende ronde.

Na de eerste opening van Ralf Schumacher, met een tijd van 1.20.567 daalden de tijden gestaag in de eerste sessie, die werd afgesloten met een 1.15.816 voor Fernando Alonso. Halverwege de sessie zorgde David Coulthard voor een neutralisatie, na zijn Red Bull achterwaarts in de banden te hebben geparkeerd in de Renault-bocht. Na deze code rood van vier minuten ontspon zich een korte strijd om de zestiende tijd, tussen Speed en Rosberg, waarbij de laatste aan het langste eind trok. Afvallers, naast de genoemde Speed en David Coulthard die geen tijd neerzette, zijn de volledige teams van Super Aguri en Midland F1.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet