Porsche Cups

Porsche Supercup: Jaap van Lagen keert terug in Porsche Supercup

jaap_van_lagen_keert_terug_in_supercup_1

Tijdens de Grand Prix van België maakt Jaap van Lagen zijn rentree in de Porsche Supercup. De professional uit Ede heeft een rijk verleden in de belangrijkste Porsche raceklasse ter wereld: in 2010 eindigde Jaap nog als nummer drie in het kampioenschap. “Ik ben enorm blij met deze kans.”

Tekst en foto’s: PR

Jaap van Lagen dankt zijn terugkeer aan de inspanningen van zijn Duitse teambaas Wolfgang Land. De eigenaar van Land Motorsport runt de auto’s van Future Energy Racing in de Duitse Carrera Cup en hij heeft de ambitie om (opnieuw) door te groeien naar de Supercup. “Wolfgang heeft goede connecties bij Porsche Motorsport”, weet de coureur. “In combinatie met de steun van Wolf Nathan (sponsor en teamgenoot, red.) en Hoevert Vos (teamgenoot, red.) is deze mooie kans voorbij gekomen.” Zowel Nathan als Vos zullen hun debuut gaan maken in de Supercup.

jaap_van_lagen_keert_terug_in_supercup_2

De coureur uit Ede brandt van de ambitie om opnieuw te laten zien dat hij thuishoort in de eredivisie. “Je rijdt tegen de beste Porsche coureurs ter wereld op de meest uitdagende circuits ter wereld. Om succesvol te zijn moet je het beste uit jezelf, je team en de auto halen. En dat is precies wat autosport zo mooi maakt.”

Voorlopig is de rentree in de Porsche Supercup éénmalig, maar Jaap van Lagen heeft voor 2013 de ambitie om het volledige seizoen mee strijden voor de podium posities. “De Porsche Supercup maakt onderdeel uit van het Formule 1-circus, dus is ook voor sponsors erg interessant. We zijn nu al plannen aan het maken voor volgend seizoen. Maar voordat het zover is, wil ik eerst dit jaar nog zo vaak mogelijk scoren.”

De Nederlander doelt daarbij niet alleen op een goed resultaat op Spa-Francorchamps in het eerste weekeinde van september. De week ervoor, van 24-26 augustus, wacht de Nederlandse afspraak van de Duitse Carrera Cup op Zandvoort. “In de duinen liggen mijn roots en daarom is het ook één van de hoogtepunten van mijn seizoen.”

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet