Formula Ford

Formule Ford: Florie en Schouten zegevieren tijdens DPP Festival op Zandvoort

480_florie_schouten_0819

Met een mooi aantal van veertien deelnemers en strijd in alle gelederen schotelden de Formule Ford-rijders het publiek drie fraaie races voor. Michel Florie is met twee zeges uit drie races de grote winnaar geworden van het Dutch Power Pack Festival. De meest opvallende coureur was echter Bart van Os, die het in alle drie de races presteerde om vanaf een veertiende startplek naar het podium te racen.

480_start_vanderveen_4054

Het Dutch Formula Ford Championship mocht opnieuw enkele nieuwe deelnemers begroeten. Reinier van der Veen en Paul Sieljes debuteerden met een Mygale Zetec en waren laaiend enthousiast, nadat zij beiden twee maal op het podium een trofee in ontvangst mochten nemen. “Dit is zo gaaf, dit wil ik zeker vaker meemaken”, glom Van der Veen.

Tekst: Marco Antheunisse
Foto's: Co van der Gragt, Klaas Norg en Bart Buijs

Tijdens de kwalificatietraining op zaterdagochtend slaat voor titelkandidaat Bart van Os het noodlot toe. Nog voor hij een ronde heeft kunnen volbrengen valt zijn Mygale stil. Oorzaak is een flink gat in de motor, naar later blijkt een gevolg van de spectaculaire luchtsprong die Van Os tijdens de Masters of Formula 3 maakte in de Tarzanbocht.

480_pech_van_os_0063

Zo ziet Van Os vanachter de vangrail hoe zijn concurrent Michel Florie naar de poleposition traint en weet hij dat het een zwaar weekend gaat worden, omdat hij alle races vanaf de laatste positie zal moeten starten. Gelukkig lukt het zijn team Geva Racing om op tijd voor de eerste race een nieuwe motor in zijn auto te bouwen.

480_florie_actie_0193

Vliegen
Bij de start is Florie vanaf pole prima weg en weet zich gedekt door zijn teamgenoot Bas Schouten. Max van Splunteren moet het leidende duo een klein gaatje toestaan, maar kan goed volgen. Vanaf de veertiende en laatste startplaats lijkt Van Os te vliegen, hij komt na de eerste ronde als zesde door. “Het is in onze klasse geweldig dat iedereen met respect voor elkaars materiaal omgaat.

480_bart_max_0161

Zodra rijders zagen dat ik veel sneller was maakten zij het me niet te moeilijk”, was Van Os lovend over de Formule Ford-rijders. Zo sloot de GT3.nl-coureur al na enkele ronden aan bij zijn teamgenoot Van Splunteren.

480_van_dongen_0350

Positiewisselingen
Achter het leidende viertal reden de ervaren Jan Paul van Dongen en de tijdens de Masters gedebuteerde jonge Wouter Boerekamps een fraaie strijd uit. Zij wisselden meerdere keren van positie, weliswaar op enige afstand van de rijders voor hen, maar met een grote voorsprong op de rest van het veld.

480_boerekamps_0186

Na een mooie strijd wist de jonge GP Elite-rijder de ervaren Zandvoorter te verslaan. In de zevende ronde heeft Van Os het gat naar Florie en Schouten dichtgereden en wordt het een mooie finale.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet