Formido Swift Cup

Swift Cup: Van Erp wint tweede heat, klassementsleider Rademaker crasht tijdens DPP Festival


480_erp_2wielen_4454

Leuke tweestrijd
Met nog een kwartrace te gaan, gaan Van Erp en Verzijlbergen (verschil slechts 0,291 seconde) mooi knokkend over de baan. Ook Mossinkhoff en Obluda hebben een leuke tweestrijd (om P3 en 4), net als Beelen en Veldboer die zich bemoeien om posities 6 en 7. Daar tussenin zit de jongste coureur van het veld, de pas 15-jarige Benjamin van den Berg, die het prima doet op P5. De Nooij is de nummer 8.

4890_duwen_0410

480_duwen_0413

480_duwen_trekken_1768

Aparte slotfase
Met nog twee omlopen te gaan, probeert Verzijlbergen het weer. Vanaf de Tarzanbocht gaan hij en Van Erp enkele honderden meter naast elkaar over de track. Van Erp zit bij het uitkomen van de Gerlachbocht aan de goede kant en behoudt nipt de leiding. Een rondje later, wanneer de laatste omloop ingaat, maken de twee er een spektakel van. Verzijlbergen zit bij de Tarzan aan de binnenkant en toucheert koploper Van Erp. Zij aan zij knokken ze verder. Bij de Hugenholtz heeft Van Erp weer de binnenkant en ook nu is er contact tussen twee. Daardoor komen beide rijders ‘under investigation’ bij Race Control.

480_schade_0423

Finish
Terwijl Stefan Beelen uitvalt (hij staat in het diepe grind van de Tarzanbocht), valt Van Erp net over de Hunserug heel even stil. "Misschien dat het door die tikken met Verzijlbergen kwam, maar gelukkig kwam de Suzuki weer snel op gang’’, vertelde Van Erp na afloop. Terwijl het publiek denkt dat Verzijlbergen inmiddels een winnende voorsprong heeft genomen, komt Van Erp niet veel later weer dichterbij en gaat hij zijn grote tegenstrever in de S-bocht zelfs voorbij. Waarna Van Erp met een minieme marge van 0,144 seconde zegeviert. En Mossinkhoff ook netjes in de buurt op twee tellen zijn tweede podiumplek van de dag verovert.

480_duel_kop_0420

'Plekje bewust teruggegeven'
David Verzijlbergen gaf na afloop aan dat hij in de slotfase met opzet zijn plekje winst heeft teruggegeven aan Van Erp. "Ik denk dat mijn inhaalactie in de Tarzanbocht goed kon, maar ik raakte Van Erp wel even op zijn achterkant. Ik wilde alle schijn dat ik het wellicht expres zou hebben gedaan voorkomen. Daarom liet ik hem in het vervolg weer voorbij. Ik heb in Zolder voor een vergelijkbaar iets na afloop een tijdstraf gekregen en dat wilde ik niet nog een keer. Natuurlijk had ik graag gewonnen, maar met een zege in race 1 en nu een tweede plek plus de snelste raceronde, ben ik tevreden.''

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet