Formula Ford

Formule Ford: Michel Florie wint, Bart van Os vanaf P14 naar podium


mgp_0298

Inzakken
Ook achter het leidende viertal ontstonden dezelfde groepjes als in de eerste race. Jan Paul van Dongen en Wouter Boerekamps streden om positie vijf, waarbij de GP Elite Formule Ford van Boerekamps aan het langste einde trok. “Mijn auto is in het begin en aan het einde van de race prima, in het midden zakte hij wat in qua snelheid”, verklaarde Jan Paul van Dongen zijn zesde plek achter Boerekamps.

480_vergote_0758

Eenzame race
Roel Mulder bond opnieuw de strijd aan met Frederik Vergote, maar dit gevecht duurde nu slechts twee ronden. De Belg verremde zich en schoot het grind in, waardoor hij moest opgeven.

480_roel_mulder_0267

Mulder reed zo een eenzame race. “Ik ben van mijn Formule Ford 1600, waarmee ik deelneem in de Historische Monoposto, direct overgestapt in deze Formule Ford Zetec. Dat is een flinke overgang, maar het ging me gelukkig goed af.”

480_veen_0270

Blijven kriebelen
Kort achter Mulder reed een nieuwe Zetec-rijder, al is nieuw hier een relatief begrip. “Ik heb eind jaren 90 al geracet in een Formule Ford 1600”, vertelt een zeer enthousiaste Reinier van der Veen. “Toen kreeg ik een vrouw en een hypotheek en was het voor mij niet meer mogelijk om te racen. Maar het is altijd blijven kriebelen en ik heb nu een Mygale Zetec uit 1996 gekocht. Ik heb al wat gereden tijdens de HARC evenementen en wil nu af en toe in de Dutch Formule Ford meerijden. Ik hoop dat er meer mensen zijn die een Zetec hebben en gaan meerijden, dan zal ik zeker vaker gaan rijden, want dit is echt helemaal top”, lacht een enthousiaste Van der Veen die na de race de bloemen en de trofee voor de tweede prijs in zijn ontvangst mocht nemen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet