Formule 1

Formule 1: Ticketschandaal Belgische GP. Mogelijk 6000 Beneluxfans opgelicht!

Waarschijnlijk zijn al meer dan 6000 Formule l fans het slachtoffer geworden van een naderend faillissement van het bedrijf “The Ticket Enterprise” in Rotterdam. Door financiële perikelen zullen vele Benelux-F1 fans dit jaar de Belgische GP aan hun neus voorbij zien gaan.

Tekst Willem J. Staat
Foto: archief autosport.nl

spa_regenboog
Velen zullen dit jaar verstoken blijven van een "live-bezoek" aan de Belgische Ardennen.

Formule 1 fans dupe naderend faillissement “The Ticket Enterprise ‘’
Duizenden F1 fans in de Benelux lijken de dupe te worden van een naderend faillissement van het Rotterdamse bedrijf “The Ticket Enterprise”. Diverse ochtendbladen in Nederland en België openden vandaag met koppen als “6000 Formule 1 fans zijn hun ticket kwijt.”

In het verleden verliep de kaartverkoop via dit bureau altijd zonder problemen maar dit jaar ging het fout. Ook de organisator van de Belgische Grand Prix kon dit in de media alleen maar bevestigen. Stijn de Boever, woordvoerder van de Belgische GP in de “Gazet van Antwerpen": “Wij werken inderdaad al jaren samen met deze Nederlandse firma, net als met een paar andere internetbedrijven. Tot vorige week is “The Ticket Enterprise” tickets blijven verkopen, ook al hadden ze hun reserveringen nog niet betaald. Toen viel ineens hun website stil. Intussen lopen hier dertig klachten per dag binnen. Om hoeveel gedupeerden het gaat, kunnen wij niet zeggen. We weten wel dat diegenen die vroeg geboekt hadden tickets hebben ontvangen, maar een groot aantal zal in de kou blijven staan!”

Het bedrijf dat technisch de internetsites van “The Ticket Enterprise” beheert ontving recentelijk een mailtje dat men er mee ophield. De politie kan nog niet zeggen of er strafrechtelijke handelingen gepleegd zijn,of dat het om een faillissement gaat. De site oplichting.nl van de Tros meldde gistermiddag dat er al 6000 aangiftes bij de politie waren binnengekomen. De organisatie van de Belgische GP kan de slachtoffers niet schadeloos stellen. “Ze waren klant bij iemand anders” stelt Stijn de Boever!”

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet