Retro

1987: Wat doet Speedy Bandito op het circuit van Zandvoort?


milko_tas

FF 1600 en 2000
Na het succes van Patrick Dewulf brachten ook de Nederlanders het er goed vanaf en dan met name Milko Tas. Twee jaar geleden werd hij als een nieuw talent aangekondigd, maar sindsdien werd het angstvallig stil rond hem. Nu reed hij zich in één keer in de kijker. Na een aantal ronden eerste te hebben gelegen, kon hij niet voorkomen dat Dewulf hem passeerde. In de 7de ronde haalde ook Henny Klarenbeek hem in, maar dat liet hij niet op zich zitten. Het lukte Tas om Klarenbeek in de slotronde weer voorbij te gaan en toch op een tweede stek te eindigen.

huldiging_de_wulf

fernandez_2

Dan was er ook nog een Mexicaan genaamd Adrian Fernandez, bijgenaamd Speedy Bandito. Hij deed zijn naam eer aan. Als hij geen tik van Milko Tas had gekregen, was hij zeker bij de eerste drie gefinisht. En dat ondanks het feit dat dit pas zijn eerste race op Zandvoort was. Oorspronkelijk reed hij in het Engelse kampioenschap met steun van Marlboro Mexico, maar halverwege het seizoen was zijn geld al op. Hij besloot toen naar Nederland te komen. Momenteel werkt hij bij Henny Vollenberg, die hem in staat stelt FF1600 op Zandvoort te rijden.

bokhoven

Er was ditmaal weinig spectaculairs te melden bij de FF2000. Jaap Bokhoven leidde de race van start tot finish. Het gevecht op de tweede plaats tussen Jaap Abbema en Nico Versteegh werd uiteindelijk beslist in het voordeel van Abbema.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet