Retro

1987: Wat doet Speedy Bandito op het circuit van Zandvoort?


dedem
Arthur van Dedem gevolgd door Jeroen Hin en Evert Bolderheij

Toerwagens Groep A
Het ging heel hard bij de toerwagen Groep A. In de eerste ronde al zette Evert Bolderheij een nieuw ronderecord neer: 1.44,796. Helaas nam hij daarna teveel risico’s en ging hij in de derde ronde in de Panoramabocht rond om vervolgens naast de baan te belanden.

bolderheij_wakker
Evert Bolderheij, na zijn spin, bezig met een inhaalrace. Rechts Jan Wakker met zijn Talbot Rally III

Dat kostte hem zoveel tijd, dat Arthur van Dedem en Jeroen Hin geen last meer van hem zouden hebben. Van elkaar hadden ze dat wel. Er werd hard gevochten om de eerste plek. Hin probeerde alles om Van Dedem voorbij te gaan, maar het lukte hem niet.

hin_spin

In de één na laatste ronde maakte Hin zelfs nog een schuiver. Veel tijd kostte hem dat echter niet. Hij behield zijn tweede positie, alleen kansen op de zege waren voorgoed verkeken.
Arthur van Dedem won dus weer en schreef meteen de klasse overwinning op zijn naam. Jeroen Hin, tweede algemeen, was tevens winnaar in de klasse boven 2500cc voor Bolderheij en Staal.

raadt

In de klasse tot 1600cc leek het erop dat Mike van de Raadt de winst zou gaan pakken. In de vijfde ronde echter kreeg hij technische problemen en moest hij opgeven. De klasse werd toen met grote overmacht gewonnen door Paul Welther, gevolgd door Antonio de Abreu en Carl Dekker.
Rob Nobels won de klasse tot 1300cc. Hij leidde deze van start tot finish. Jan Wakker, die lange tijd de tweede plaats bezette, moest in de 8ste ronde machteloos toezien hoe Fred de Jong hem voorbij ging en alsnog tweede werd.

fontijn
Peter Fontijn in actie met zijn Opel Kadett

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet