Retro

1987: Wat doet Speedy Bandito op het circuit van Zandvoort?


vacirca

Squadra Bianca
Ook dit keer was er een nieuw gezicht in de Squadra Bianca, namelijk Michel Vacirca. Hij was ooit wereldkampioen karten bij de junioren, dus is een veelbelovende jongen! Vacirca eindigde in zijn debuut bij de Squadra’s als 7de.

hart-kerseboom-schippers
David Hart (33), Frank Kerseboom (2) en Bob Schippers (32) waren ijzersterk in de regen

Overtuigend winnaar van de race was Frank Kerseboom. De leider van het kampioenschap was ongenaakbaar. Na 12 ronden wedstrijd had hij liefst 28 seconden voorsprong op de nummer 2, Bob Schippers. De zege van Kerseboom was opzienbarend, omdat hij vlak na de start in de Tarzanbocht spinde en zich vanuit het middenveld weer een weg naar voren moest banen. Dat lukte hem glorieus. In de tussenstand leidt Kerseboom nu voor David Hart, die deze race als 3de finishte.

Opel Ascona
De winst bij de Opeltjes ging weer naar Egbert Top, die zich daarmee verzekerde van het Nederlands kampioenschap. De tweede plaats was aanvankelijk voor Jack de Lange, maar in de 8ste ronde moest hij aan de pits komen, waardoor hij zijn plek kwijtraakte aan Jan van de Graaf. Niet voor lang overigens, want ook Van de Graaf kreeg problemen en daarmee kwam de tweede positie in handen van Tim Brewster. Een derde plek was er voor Jaap Willemsen.

willemsen
Jaap Willemsen pakte de laatste podiumplaats

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet