IndyCar

Indycar: Scott Dixon op gelijke hoogte met legendarische Rick Mears na zege Mid Ohio

De Nieuw Zeelander Scott Dixon pakte in Mid Ohio zijn tweede seizoenszege voor het team van Ganassi. Teamgenoot Dario Franchitti en Ryan Hunter Reay leverden in. Voor de Ganassi-coureur was het tevens zijn vierde overwinning op Mid Ohio.In 2007, 2009 en 2011 was Dixon in Mid Ohio eveneens de sterkste coureur.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s LAT USA/IZOD Indycar

2012__dixon_mid_ohio_kop
Met een 29e Indycar-zege staat Dixon nu op gelijke hoogte met de
legendarische Rick Mears.


Tweede seizoenszege voor Scott Dixon in Mid Ohio
De beslissing voor de overwinning viel in de 56e ronde bij de allerlaatste pitstops. Het team van Ganassi versloeg Team Penske in de pitlane. Men kreeg Scott Dixon net iets sneller terug op de baan dan Will Power, die echter wel over een voordeeltje beschikte. Dixon’s pitbox was gelegen aan de pit entry, terwijl Power iets verder door moest gaan en om de nodige activiteiten heen moest rijden. Op 3.4 seconden achterstand eindigde Power als tweede. Maar toch was het een goede dag voor de Australiër.

Met zijn tweede plek kreeg Power de leiding in de kampioenschapsstand terug in handen. Zijn grootste concurrent Ryan Hunter Reay viel met een kapotte Chevrolet-motor uit en was tevens de enige uitvaller in een wedstrijd die geen enkele neutralisatie kende. Will Power: “De motor ging op een langzame vervelende manier kapot. Wij kunnen nog steeds dit kampioenschap winnen, maar we moeten niet al teveel van dit soort dagen meer hebben.” Eerder in de wedstrijd was Hunter Reay het slachtoffer geworden van een touché tussen Takuma Sato en Giorgio Pantano, waarbij hij kortstondig van de baan raakte. Ook Dario Franchitti was het slachtoffer van een aanrijding met James Hinchcliffe. De Schot werd slechts als zeventiende geklasseerd.

2012_simon_pagenaud
Pracht resultaat voor Simon Pagenaud.

Het verschil in de Top 4 bedraagt slechts 28 punten. Het verschil tussen Power en Hunter Reay bedraagt slechts twee punten. Daarachter volgen Helio Castroneves en Scott Dixon. Voor de Nieuw Zeelander was het tevens zijn 29e Indycar-overwinning. Daarmee kwam hij op gelijke hoogte met de legendarische Rick Mears, die in de all-time rankings als tiende genoteerd staat.

Uitstekend Franse resultaten
De Fransen deden het uitstekend op Mid Ohio. Simon Pagenaud behaalde in Mid Ohio zijn derde podiumfinish dit seizoen. Ook Sebastien Bourdais lijkt zich steeds meer in de nieuwe generatie Indycars thuis te gaan voelen. De viervoudige oud Champcar-kampioen eindigde als vierde. Bij zijn eerste verschijning op Mid Ohio in 2011 kwam hij niet verder dan een 20e plek. De vrije monotone Indycar-wedstrijd vond plaats op een koud en bewolkt Mid Ohio.

2012_scott_dixon_winnaar_mid_ohio
Scott Dixon wordt door zijn crew gefeliciteerd.

Uitslag
1. Scott Dixon Dallara Honda 85 ronden
2. Will Power Dallara Chevrolet 85 ronden
3. Simon Pagenaud Dallara Honda 85 ronden
4. Sebastien Bourdais Dallara Chevrolet 85 ronden
5. James Hinchcliffe Dallara Chevrolet 85 ronden
6. Tony Kanaan Dallara Chevrolet 85 ronden
7. Ryan Briscoe Dallara Chevrolet 85 ronden
8. Marco Andretti Dallara Chevrolet 85 ronden
9. JR Hildebrand Dallara Chevrolet 85 ronden
10.Alex Tagliani Dallara Honda 85 rondenAutosport.nl Hét autosport magazine op Internet