Supercar Challenge

Supercar Challenge: Van der Eijk-Van der Slik winnen incidentvolle race op Assen


120805_speelman

In de Sport I-divisie had Priscilla Speelman een goede start. Speelman kon meteen een gat slaan naar haar achtervolgers, zijnde Laurens Gooshouwer en Harold Wisselink. Wisselink kwam hierna onder druk te staan van Marcel van Berlo, en verloor zijn derde positie aan de BRL-coureur.

De race verliep niet voor iedereen in de Sport I-divisie zoals gehoopt. Zo schoot Ron Braspenning van de baan, waarbij zijn BMW in de vangrail terecht kwam. Opmerkelijk was ook de spin van Guillaume Schulz in het tweede gedeelte van de race. Schulz schoot van de baan, gleed hard door in het gras en kwam uiteindelijk tot stilstand achter een bult. Het leverde opmerkelijke beelden op.

120805_wisselink

Na de safety car situatie en de pitstops was Priscilla Speelman teruggevallen tot de vierde positie, maar dit werd al snel de derde plaats omdat Guillaume Schulz van de baan schoot. Op de eerste positie lag op dat moment Ekkelboom in zijn BMW Compact, maar hij werd al snel ingehaald door Harold Wisselink.

120805_eldik

Ook Priscilla Speelman kon voorbijgaan aan Ekkelboom, en reed hierna naar Harold Wisselink toe. De strijd om die eerste plaats eindigde spectaculair, want in de laatste ronde zaten beide auto’s zij aan zij op het natte gedeelte van de baan en was het de auto van Priscilla Speelman die plotseling uitbrak. Speelman toucheerde Wisselink, die ook hard van de baan af vloog. Samen kwamen zij de laatste ronde dus niet meer over de finish, maar omdat de op de derde positie liggende Ekkelboom al was afgevlagd eindigden zij na afloop toch op de posities één en twee. Een schrale troost dus voor Wisselink, die ondanks zijn eerste plaats flink baalde van de forse schade aan zijn bolide.

120805_bijzitter

In de Sport II-divisie hadden de Zilhouettes een zeer goede start. Zowel Martin van Luik als Piet de Jong waren goed weg en konden Toon Rutgers inhalen. Rutgers had geen goede start, want hij viel in de eerste ronden verschillende posities terug. Achter de twee BMW’s was er een Clio trein met Frank Bédorf, Nico Been en Rob Nieman.

Na de pitstops was ook hier het veld flink door elkaar geschud. Verrassende leider was Ben Verwoerdt, met daarachter Jeremy Adams en Machiel Kars. Verwoerdt gaf zijn eerste positie echter daarna weer uit handen, want hij spinde van de baan en viel terug naar de vierde positie.

120805_kars

Hierdoor kwam Jeremy Adams op de eerste plaats te liggen, en was daarachter Machiel Kars in gevecht met Spike Bijzitter. Bijzitter, rijdend met een Zilhouette, besliste dit gevecht in zijn voordeel. De eerste plaats van Adams en Rutgers kwam niet meer in gevaar, en zij pakten dus hun tweede overwinning van dit weekend.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet