Supercar Challenge

Supercar Challenge: Tweemaal eerste plaats voor Power Motorsports in Assen

4b3faf9ff8e0e8bc7c92353c1fd17157

Power Motorsports heeft tweemaal een overwinning gescoord in de eerste race van de Sport-divisies van de Supercar Challenge tijdens de Gamma Racing Day op TT-Circuit Assen. In de Supersport-divisie ging de overwinning namelijk naar Peter Hoevenaars, en in de Sport I-divisie pakten Priscilla Speelman en John van der Voort ondanks een drive through de overwinning. In de Sport II-divisie ging de overwinning naar Lotus-duo Toon Rutgers en Jeremy Adams.


Tekst en foto's: PR

120804_hoevenaars

Bij de start van de race was Peter Stox goed weg. De BMW-coureur ging op de eerste positie de eerste bocht in, maar kreeg meteen de hete adem van Peter Hoevenaars in zijn nek. Hoevenaars was in de eerste ronde zeer snel en pakte de eerste positie van Peter Stox al na een paar bochten weer over. Achter Stox lag Daan Meijer op de derde positie.

120804_monster

Achter de top drie had Koen Bogaerts een goede start. Begonnen vanaf de zevende positie rukte de BMW-coureur in de eerste ronden op naar de vierde plaats, en ging hij onder andere Leo van der Eijk en Ferry Monster voorbij. Niet veel later werd dit voor Bogaerts de derde positie, want Daan Meijer spinde en verloor hiermee verschillende posities.

Peter Hoevenaars kon de eerste ronden langzaam uitlopen op achtervolger Peter Stox, die Koen Bogaerts achter zich aan kreeg. Bogaerts slaagde erin om aan Stox voorbij te gaan, waarna Stox Ferry Monster in zijn spiegels zag. Monster wilde snel voorbij Stox maar tikte hierbij Stox in de rondte. Monster schoot rechtdoor in het grind maar kon wel zijn weg vervolgen. Peter Stox kwam echter vast te staan in het grind en zag een goede klassering hiermee in rook opgaan. Het incident leverde Ferry Monster een drive through op.

120804_slik

Na de pitstops had Peter Hoevenaars zijn voorsprong verder kunnen uitbouwen, en was Helmert Jan van der Slik op de tweede positie terecht gekomen. Achter Van der Slik lag Pieter van Soelen op de derde positie.

Van Soelen liep in de slotfase van de race steeds meer in op Van der Slik, en waagde met nog twee ronden te gaan buitenom een inhaalactie in de bocht genaamd ‘De Bult’. Van Soelen kwam hierbij echter buiten de baan op het kunstgras, en raakte hierbij zijn auto kwijt. Van Soelen ging dwars, raakte de Zilhouette van Van der Slik en eindigde zelf in de vangrails. Het betekende voor Van Soelen einde race, maar Van der Slik kon wel zijn weg vervolgen. Wel kon bij dit incident Robin Monster profiteren, want hij pakte de tweede positie over van Van der Slik.

120804_podium

Peter Hoevenaars lag tot het einde soeverein aan kop, en zag zijn overwinning niet meer in gevaar worden. Robin en Ferry Monster eindigden dus op de tweede plaats, voor Leo van der Eijk en Helmert Jan van der Slik. Zij eindigden met de Speedtec Zilhouette voor de eerste maal dit seizoen op het podium.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet