VLN

VLN: Rowe Mercedes SLS AMG GT3 domineert 6U Nürburgring. Tom Coronel uitgevallen

De combinatie Thomas Jäger/Alexander Roloff/ Jan Seyffarth heeft met de ROWE-Mercedes SLS AMG GT 3 de zesuurswedstrijd op de Nürburgring van begin tot einde gedomineerd. De Raeder-Audi R8 LMS met de combinatie Biela/Hohenadel/Mutsch vocht gedurende de endurance marathon een fraaie broederstrijd uit met de Phoenix-R8, bestuurd door Haase/Ludwig/Jöns. Tom Coronel viel in vierde positie uit.

Tekst en Foto’s Willem J. Staat

2012_mercedes_winnaar
6 Uur lag keek de concurrentie tegen de achterkant van de Rowe Mercedes SLS
AMG GT3 op de Nordschleife aan.


ROWE-Mercedes SLS AMG GT domineert 6U Nürburgring
De eerste plek van de combinatie Jäger/Roloff/Seyffarth was eigenlijk nimmer in het geding. Zelfs een korte regenbui aan het eind van de wedstrijd op start/finish gooide voor géén van de deelnemers roet in het eten. Alleen de Raeder- en Phoenix-Audi R8’s vochten een felle strijd om de tweede plek uit, die in het voordeel van de combinatie Frank Biela/Christian Hohenadel/Thomas Mutsch werd beslist. De Timbuli-Porsche 911 GT3 R 997 van de combinatie Norbert Siedler/Marco Seefried/Dennis Busch eindigde als vierde.

2012_coronel_1
Coronel tikt de Audi R8 LMS van de Audi Race Experience aan.

Geen succes voor Coronel
Tom Coronel kwam dit weekend voor het Gemballa Team van Sascha Bert in een McLaren MP4 uit. Tom Coronel: “Ik ken Sascha nog uit de Zakspeed-tijd en hij heeft mij deze week benaderd. En daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen.” Tom deelde de McLaren MP4 samen met teameigenaar Bert en Pedro Lamy. “Met Pedro zou ik graag hiermee verder gaan voor 2013” aldus de Nederlander. Tom verspeelde na twee uur wedstrijd al zijn kansen door een overenthousiaste uitremactie op de No 22 Audi R8 LMS van de Audi Race Experience. Beide bolides konden nog de pits bereiken.

2012_coronel_2
Coronel lijkt nog verder te kunnen, maar het was definitief over.

De Audi No 22 kon zijn weg vervolgen en zou nog als 24e geklasseerd worden. Voor Coronel, die zelfs de vierde plek bezette, was het definitief over.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet