VLN

VLN: Rowe Mercedes SLS AMG GT3 domineert 6U Nürburgring. Tom Coronel uitgevallen


2012_hrtgen
Claudia Hürtgen was ook wat te over-enthousiast. Zij toucheerde de Dörr-McLaren
MP4 in de Mercedes Arena. Die ging in de rondte, verloor tijd, maar zag tenminste
het zwart-wit geblokt.


Veel incidenten Mercedes Arena
Het was niet het enige incident in de Mercedes Arena. Claudia Hürtgen probeerde in de beginfase van de wedstrijd wel erg enthousiast aan de Dörr McLaren MP4 van Kai Riemer voorbij te komen. Beiden gingen in de rondte en konden hun weg vervolgen. De aan de linkerzijde beschadigde Dörr McLaren reed een fraaie inhaalwedstrijd en werd als vijfde geklasseerd. Voor de Phoenix Audi R8 LMS gold eigenlijk hetzelfde. Ondanks de nodige technische problemen behaalden zij een fraaie zesde plek algemeen. De fraaie Schuberth BMW Z4 Hürtgen/Posavac/Buchardt bezette geruime tijd de vierde plek maar viel uiteindelijk met technische problemen uit. Ook de Pinta Porsche van Rennauer en de Mercedes 190 van Schall elimineerden elkaar op bijzonder domme wijze in de Mercedes Arena.

2012_einar
Einar Thorsen was wederom "beste Nederlander!"

Einar Thorsen weer “beste Nederlander”
De Noorse Nederlander Einar Thorsen haalde wederom de kastanjes uit het vuur. Hij behaalde samen met Nytroen en Skyer met een Porsche 911 Cup 996 (voor Thorsen de première met deze auto) de vijfde plek in de Porsche Cup-klasse. Patrick Huisman was nog steeds op vakantie en de Frikadelli Porsche behaalde ondanks de nodige lekke banden nog een achtste plek algemeen. De Porsche Cup-klasse werd gewonnen door de combinatie Alzen/Wlazik/Kentenich. Onze zuiderburen Paltalla/Martin deden het met een tiende plek en een tweede in de klasse wederom uitstekend.

2012_pc_race
Vele Porsche-gevechten op de Nordschleife!

Teleurstelling voor Timo Bernhard
Voor Timo Bernhard eindigde zijn comeback in een teleurstelling. Na 1,5 uur wedstrijd viel de Manthey Porsche met een technisch defect in Schwalbenschwanz uit. Voor Manthey Racing was het toch al een moeilijk weekend want tijdens de vrije trainingen brandde één van hun auto’s op de Nordschleife uit.

2012_raeder_stop
Beslissende stop bij Raeder Motorsport. Een prachtige tweede plek.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet