VLN

VLN: Comeback Timo Bernhard op de Nordschleife dit weekend

Timo Bernhard maakt dit weekend op de Nordschleife zijn comeback bij het team van Manthey Racing. De sportscar-coureur crashte enkele maanden geleden zwaar bij een Audi-test op Sebring. Hij is nu volledig hersteld.

Tekst en Foto Willem J. Staat

2012_vln_mr_racing_2


Timo Bernhard maakt comeback op de Nordschleife
Na een afwezigheid van vier maanden op de circuits maakt Timo Bernhard komend weekend zijn comeback voor het team van Manthey Racing op de Nordschleife. Hij vormt samen met de Fransman Roman Dumas en Jochen Krumbach een combinatie. Bernhard crashte eerder jaar tijdens een Audi-test op Sebring en liep daar rugletsel op.

Timo Bernhard: “Vanaf medio april heb ik mij totaal op mijn herstel en rehabilitatie geconcentreerd. Begin juli waren mijn verwondingen geheel hersteld en kon ik mij volledig op mijn terugkeer in de autosport concentreren. Mijn doktoren en mijn trainers hebben hard gewerkt om op het juiste moment de juiste stappen te nemen. Ik ben er klaar voor om weer terug in de cockpit te stappen. Ik voel mij nu weer net zo fit als voor het ongeluk. Hoewel ik over vrijwel de gehele wereld aan wedstrijden heb deelgenomen verlang ik ernaar om weer zo snel mogelijk uit de pitlane te rijden.”Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet