Supercar Challenge

Supercar Challenge: Gamma Racing Day hoogtepunt op kalender

sc_vooraf_aan_grd_3

Komend weekend staat voor de deelnemers van de Supercar Challenge Powered by Dunlop de Gamma Racing Day op het programma. Dit grootse evenement, ooit bekend geworden als de Rizla Racing Day, is voor de Supercar Challenge altijd één van de hoogtepunten op de kalender. Niet alleen door de vele bezoekers (vorig jaar kwamen er op zondag meer dan 50.000 mensen op het evenement af), maar ook door het gevarieerde auto- en motorsportprogramma dat uniek is in zijn soort.

Tekst en foto’s: PR

sc_vooraf_aan_grd_1

In de Super GT-divisie van de Supercar Challenge is het momenteel Corvette dat de klok staat. De Corvette GT1’s van Mad and Daring voeren hier namelijk het veld aan, met Diederick Sijthoff, Alex van ’t Hoff en Rick Abresch op de eerste drie posities. Hun voorsprong op achtervolgers Robert de Graaff en Philippe Ribbens is al aanzienlijk te noemen, maar dat kan na dit weekend weleens gaan veranderen. De kans is namelijk groot dat de Corvettes van Mad and Daring op Assen niet present zijn, wat de andere rijders uit de Super GT-divisie nog meer kansen geeft om de overwinning te pakken. Grote kanshebbers zijn, naast De Graaff/Ribbens met de ETEC-Viper, Nol Köhler en Ardi van der Hoek in de RaceArt Corvette GT1, Peter en Jan Versluis en het duo Longin/Lamot met de Ferrari’s van VeKa, Jan Storm met de BMW Z4 GT3 en Berry van Elk en het duo Tas/Bouwhuis, die allen met een Mosler aan de start verschijnen. Tot slot keert ook René Snel terug in de klasse met zijn bloedsnelle Turbo-Porsche GT2.

sc_vooraf_aan_grd_2

In de GT-divisie wordt het kampioenschap momenteel aangevoerd door Barry Maessen. Maessen stapte dit seizoen over naar een Viper GT3 en dat heeft hem tot nu toe geen windeieren gelegd. De voorsprong van Maessen op achtervolgers Thuis/van Riet is echter maar nihil, en zij zullen er op Assen dan ook alles aan gaan doen om die eerste positie van Barry Maessen over te nemen. Bovendien zijn er voor een overwinning op Assen ook veel andere kapers op de kust, zoals Jan van der Kooi met zijn Lotus Exige GT3, Wolf Nathan en Jaap van Lagen met de V8Star, Bert de Heus met de Viper en Ron Marchal met de schitterende Aston Martin DBRS9 GT3.

sc_vooraf_aan_grd_4

De GTB-divisie is dit seizoen nieuw binnen de Supercar Challenge maar is tot op heden een gouden greep gebleken. De spanning in deze klasse is om te snijden, met veel kanshebbers op de overwinning. René Wijnen en Charlie Frijns gaan als koplopers in het kampioenschap naar Assen, maar zij voelen de hete adem van onder andere Erol Ertan, Kees Kreijne en het duo Van der Ende/Van der Pol in hun nek. Andere kanshebbers op een overwinning in deze klasse zijn onder andere Werner van Herck met een luidkeelse Mazda, Wilfred Herder met een Aston Martin en Daan Meijer met een Porsche 997 GT3 Cup.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet