Formule 1

Formule 1: Vader Lewis Hamilton spant rechtszaak aan tegen Paul di Resta

paul_di_resta_f1

Begin juli nam Formule 1-coureur Paul di Resta afscheid van zijn manager Anthony Hamilton. Maar de vader van Lewis Hamilton laat het hier niet bijzitten. Hij sleept zijn voormalige pupil voor het gerecht.

Tekst: Marc Kok
Foto: pauldiresta.com

Zoals zo vaak bij een rechtsgang draait de zaak om geld. Papa Hamilton meent dat de Schotse coureur hem ten onrechte langs het circuit heeft geparkeerd. Waardoor er bij Hamilton senior sprake zou zijn van inkomstenverlies, zo meldt de Engelse krant The Telegraph.

Miljoenendeal
Het hooggerechtshof van Londen mag zich nu over de zaak buigen. Di Resta voert ter verdediging aan dat Anthony Hamilton niet eerlijk tegen hem is geweest. De coureur sloot een persoonlijk miljoenencontract met de energiedrankjesproducent Go Fast af. Hierbij zou hij echter wel geld verschuldigd zijn aan z'n team Force India. Hamilton zou Di Resta hebben voorgehouden dat Force India twee miljoen euro verlangde, terwijl dit echter maar de helft zou zijn. Di Resta werd hierdoor achterdochtig en vertrouwt Anthony Hamilton niet meer. Daarom nam hij afscheid van zijn manager.

Saillant
In Engeland verwacht men dat de kans op schikken tussen de twee kiftende partijen reëel is. Mocht dit niet gebeuren, dan zal de rechter uitspraak doen. Saillant detail is dat Di Resta zijn zaken nu laat behartigen door het Sport Partnership van Jenson Button, die bij McLaren nota bene de ploegmaat is van Lewis Hamilton, de zoon van Anthony.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet