Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Maria de Villota verlaat ziekenhuis

mariadivillotta

Ruim drie weken na haar zware testcrash op het Britse vliegveld Duxford, heeft Maria de Villota het ziekenhuis mogen verlaten. De testrijdster van de Formule 1-renstal van Marussia verloor bij het ongeluk haar rechteroog.

Foto: mariadevillota.es

De 32-jarige Spaanse legde op 3 junil voor Marussia F1 een rechtelijntest af. Vervolgens ging het mis, aangezien De Villota tegen een vrachtauto knalde en met haar hoofd de laadklep raakte. De klap was dermate hard, dat de dochter van voormalig Formule 1-coureur Emilio de Villota aanvankelijk in levensgevaar verkeerde. Al snel was duidelijk dat het rechteroog van de onfortuinlijke pilote niet meer te redden was.

Na diverse operaties en in totaal ruim drie weken ziekenhuis, mag Maria de Villota nu naar huis aan daar aan te sterken. De laatste zes dagen werd ze behandeld in een hospitaal in Madrid. Haar algemene conditie wordt door de doktoren als goed omschreven. De Villota zal nog wel periodieke controles moeten ondergaan. Bovendien zullen plastische chirurgen de zware verwondingen aan haar gezicht blijven behandelen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet