Belcar

Persbericht: 24U van Zolder, nu al 30 inschrijvingen voor unieke confrontatie!

Nog ruim 40 dagen te gaan alvorens de 34ste editie van de 24 Hours of Zolder aan de eerste trainingen begint. Circuit Zolder nam het heft weer zelf in handen en heeft nog wat tijd om beter te doen dan de 30 wagens die vandaag al bevestigd zijn. Geen onmogelijke opdracht dus om ervoor te zorgen dat deze befaamde 24 uursrace weer stilaan aansluiting vindt bij zijn glorieperiode. Dat daarvoor bijzondere middelen werden bovengehaald op het vlak van vrijheid van reglement, draagt enkel bij tot de spankracht die van deze eerste “open” editie wordt verwacht. Op het menu: een ultrasnelle confrontatie tussen een veld dat momenteel voor de helft bestaat uit prototypes uit de SOT-omgeving en voor de andere helft uit deelnemers uit de GT- en Toerwagensfeer.

Tekst PR
Foto's archief autosport.nl

starting_grid
Zo moet het anno 2012 weer worden, veel mensen en auto's op de grid.

DE FAVORIETEN
Op papier zijn de favorieten voor deze aflevering te zoeken in het duel tussen Marc VDS Racing Team en Belgian Audi Club Team WRT. Beide internationale topteams staan normaliter in de Blancpain Endurance Series tegenover elkaar, maar deze afspraak op het thuisfront willen ze niet missen. Wie er precies de Zolderse Laurens Vanthoor zal vergezellen, is nog niet helemaal duidelijk, maar het team van Vincent Vosse heeft er veel voor over om in de Audi R8 LMS Ultra zijn zege van vorig jaar te herhalen, zoveel is zeker. In het BMW-kamp is het al veel duidelijker. Het reguliere drietal Bas Leinders-Maxime Martin-Markus Palttala krijgt in de Z4 GT3 het gezelschap van de Zwitser Henri Moser, terwijl de tweede wagen eveneens leuke namen achter het stuur moet krijgen.
Minder exotisch misschien, maar minstens zo gereputeerd om zijn uithoudingscapaciteiten is de Porsche-armada met ervaren combinaties uit de stallen van First Motorsport, Belgium Racing, Speedlover, Russell Racing – of anders gezegd de Thiers-broers in een Porsche – en het Yokohama Skylimit Racing Team van Driver Coach Andy Jaenen. Deze teams die de aartsmoeilijke Zolderse etmaalrace in hun DNA hebben, worden aangevuld met nieuwkomer Scuderia Caira.

Toerwagens
Zolder biedt traditioneel ook de unieke gelegenheid voor toerwagens om het op te nemen tegen de GT’s. En het zal wel duidelijk zijn dat BMW hier het hoge woord voert met European Formula Racing, JR Motorsport en een duo uit de BMW Clubsport Trophy, vervoegd door de diesel 120d van Recy. En wat dan te denken van BMW 3 Silhouette van Steve Van Bellingen en co, of nog van de BMW M3 E30 van Van de Water, de eerste vertegenwoordiger van de historische voertuigen, die dit jaar een eerste keer komen proeven van deze etmaalrace.

Zegt de Algemeen Directeur van Circuit Zolder Thierry Deflandre: “We hebben een bewogen tijd achter de rug en het worden nog hectische weken, maar dit jaar wordt de 24 Hours of Zolder opnieuw een afspraak om écht naar uit te kijken. De samenwerking met de promotoren van het SuperSonic Festival, dat parallel binnen ons domein wordt georganiseerd, verloopt uitstekend en zij staan mede borg voor die unieke mix tussen ontspanning enerzijds en de spanning die wij op de piste willen bieden anderzijds. En ook daar leidde samenwerking met de mensen van de Special Open Trophy tot een interessante eersteling. Er ging wat tijd verloren alvorens de RACB Sport met ons open reglement instemde, maar het ligt er nu en het resultaat mag er zijn. Samen zullen we deze editie opkrikken tot een groot feest.”


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet