IndyCar

Indycar: Spyderman wint in Edmonton!

Spyderman Helio Castroneves won met zijn Penske Dallara Chevrolet in Edmonton. Met nog vier wedstrijden te gaan heeft de Braziliaan zich met zijn tweede zege dit seizoen eveneens als titelkandidaat aangemeld. De achterstand op Ryan Hunter Reay, die het kampioenschap leidt, bedraagt slechts 23 punten.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s Indycar/LAT USA

2012_spyderman_edmonton
Helio Spyderman Castroneves is weer helemaal terug.

Spyderman wint in Edmonton
Spyderman Helio Castroneves heeft in het Canadese Edmonton de elfde Indycar-wedstrijd van het seizoen op zijn naam geschreven. Een uitgekiende strategie van zijn engineer in de beginfase van de wedstrijd leverde Castroneves in het tweede wedstrijdgedeelte de koppositie op.

Helio Castoneves: “Om eerlijk te zijn was ik een beetje bezorgd, maar op het einde bleek het een fantastische strategie te zijn en ik kreeg het voor elkaar. Fantastisch!” Castroneves kreeg de zege niet cadeau. In de laatste 15 ronden stond hij behoorlijk onder druk van Takuma Sato die als tweede eindigde. Teameigenaar Bobby Rahal grapte: “Zodra Castroneves op het vliegveld zijn huurauto oppikt begint hij al mensen af te blokken!”

Mooie thuiswedstrijd Alex Tagliani
Van de 75 ronden tellende wedstrijd reed Alex Tagliani er maar liefst 49 op kop! Helaas bleek er voor een thuiszege onvoldoende in te zitten. Alex Tagliani: “Ik dacht wel dat het onze kans was toen ik de leiding greep en de wedstrijd kon controleren. Die auto was erg brandstofbesparend afgesteld. Maar op het einde kwamen we gewoon te kort omdat we gewoonweg niet over dezelfde snelheid als de koplopers beschikten. Maar het is ongetwijfeld een fantastisch resultaat.”

2012_tagliani_edmonton
Alex Tagliani voerde in Edmonton gedurende lange tijd het veld aan. Hij
kwam uiteindelijk te kort maar was tevreden met het resultaat.

Will Power behaalde in Edmonton voor het vierde achtereenvolgende jaar een podiumresultaat. De Penske-coureur eindigde als derde nadat hij vanwege een motorenwissel vanaf de zeventiende startplek moest vertrekken. Door zijn derde plek bedraagt de achterstand op Ryan Hunter Reay nog maar 26 punten.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet