24H Series

Div: 24H SERIES: Barcelona, Dubai, Bathurst - mis het spektakel niet!

24h_dubai_2012_first_corner_start

Al een aantal jaren staan de 24H SERIES voor spannende, afwisselende lange-afstandsraces op diverse aansprekende circuits. In het leven geroepen door het Nederlandse bureau CREVENTIC staan de races open voor een grote verscheidenheid aan auto’s: toerwagens, GT’s en 24H-Specials zijn welkom. Met de Dunlop 24H DUBAI (volgende editie: 10 t/m 12 januari 2013) als vlaggenschip is het wedstrijdprogramma inmiddels uitgebreid met de 24H BARCELONA (7 t/m 9 september 2012) en de 12H BATHURST (8 t/m 10 februari 2013). Evenementen om niet te missen!

CREVENTIC is initiatiefnemer van de Dunlop 24H DUBAI, de eerste lange-afstandsrace in het midden-Oosten, een evenement dat inmiddels een vaste plaats heeft verworven in het rijtje met Daytona, Le Mans, de Nürburgring en Spa-Francorchamps. De eerste editie in januari 2006 was een typisch voorbeeld van de zo veel besproken Nederlandse ‘VOC-mentaliteit’: terwijl heel wat organisaties ideeën hadden om in Dubai een race te organiseren, bleef het voor CREVENTIC niet bij ideeën alleen, maar werden de plannen in nauwe samenwerking met het DNRT snel omgezet, wat leidde tot de eerste editie van de race. Het bestaande organisatieteam is sindsdien nauwelijks gewijzigd en de groeiende belangstelling van coureurs en teams van over de hele wereld is het beste bewijs voor het succes van deze bijzondere race in een unieke omgeving.

24h_dubai_2012_start_grid_1

Succesfactoren
De combinatie van een circuit dat zowel voor amateurs als professionals volop raceplezier biedt, de fascinerende metropool van Dubai en de perfecte sfeer tijdens het evenement zijn de belangrijkste succesfactoren voor de Dunlop 24H DUBAI. Uiteraard zorgt CREVENTIC voor het transport van auto’s en materiaal en alle logistieke aspecten (inclusief catering op het circuit op vijfsterrenniveau), terwijl ook kan worden bemiddeld in reisarrangementen. Sinds de race van dit jaar verzorgen Motors TV en Radio Le Mans verslaggeving van deze wedstrijd. Overeenkomstig de filosofie van de 24H SERIES is er ruimte voor een grote verscheidenheid aan auto’s, van de kleinste toerwagens via GT4- en GT3-bolides tot silhouet-auto’s, waarbij er goed wordt geluisterd naar reacties van deelnemers op klasse-indelingen en aanpassingen, zodat de race voor iedereen plezierig blijft. Van 10 t/m 12 januari 2013 beleeft de Dunlop 24H DUBAI alweer zijn achtste editie!

24h_dubai_2012_clio_racing_divas

24H BARCELONA als fraaie uitbreiding
De 24H BARCELONA vormde vorig jaar een fraaie uitbreiding op de reeks wedstrijden in het kader van de 24H SERIES. Verreden op het van de Formule 1 bekende Circuit de Catalunya in Montmeló nabij Barcelona was deze wedstrijd in eerdere jaren vooral een Spaanse aangelegenheid, maar door de betrokkenheid van CREVENTIC is het internationale profiel van deze wedstrijd binnen de kortst mogelijke tijd indrukwekkend gegroeid. Ook hier kan er worden gereden met tal van verschillende auto’s, van compacte hatchbacks en cup-auto’s tot GT3’s. Dit jaar wordt de 24H BARCELONA verreden van 7 t/m 9 september.

12H BATHURST, een unieke ervaring
Sinds dit jaar maakt ook de 12H BATHURST deel uit van de 24H SERIES. Het Mount Panorama-circuit in de Australische stad Bathurst behoort tot de mooiste circuits ter wereld. Iedere zichzelf respecterende coureur moet hier op zijn minst eenmaal gereden hebben, zo valt te horen van elke rijder die hier een keer is geweest. Deelname aan de 12H BATHURST staat open voor toerwagens, GT’s en 24H-Specials. Ook hier zijn er diverse mogelijkheden, waarbij CREVENTIC kan bemiddelen in transport, logistiek en reisarrangementen.

Mis het niet

De wedstrijden van de 24H SERIES in Dubai, Barcelona en Bathurst zijn zowel voor amateurs als professionals een prachtige ervaring. Voor meer informatie en inschrijvingen: kijk op www.24hseries.com of neem contact op met CREVENTIC, telefoon (0485) 47 11 66 of e-mail info@creventic.com

autosport-banner-468x60

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet