Formula Ford

Formule Ford: Bizarre omstandigheden voor Dutch Formula Ford tijdens RTL GP Masters of F3

480_florie_op_kop_7786

Voor de Dutch Formula Ford-coureurs was de beroemde RTL GP Masters of Formula 3 een evenement met twee gezichten. Op zaterdag stonden er twee races op het programma, die door bijzondere omstandigheden beide niet geheel uitgereden konden worden. Op zondag waren 26.500 toeschouwers getuige van een prachtige race, waarin Michel Florie won en er, zoals inmiddels bekend is van de Formule Ford-races, op het scherpst van de snede werd gestreden met veel fraaie inhaalmanoeuvres.

Tekst: Marco Antheunisse
Foto's: Co van der Gragt, Bart Buijs en Michael Melis

480_race1_regen_7711

Vlak voor aanvang van de eerste Dutch Formula Ford-race op zaterdagochtend begon het hard te regenen in Zandvoort. Vanwege het slechte weer begonnen de rijders hun race vanachter de safetycar

480_safety_car_7712

Aquaplanning
Toen de safetycar na één ronde naar binnen ging was Bart van Os vanaf poleposition zeer attent. Hij passeerde zelfs Eric Lichtenstein en Jake Cook, die in de snellere Formula Ford Ecoboost rijden en ging als eerste de Tarzanbocht in. De regen was echter inmiddels zo heftig geworden, dat het voor de rijders vrijwel onmogelijk bleek om de wagen op de piste te houden.

480_vanos_gerlach_race1_5089

Van Os gleed door het vele water gewoon van de baan. Toen even later ook Falco Wauer van de baan raakte en het bovendien begon te onweren, greep de wedstrijdleiding in en werd de race gestaakt. ”Het regende zo hard, ik kon amper mijn voorwielen zien”, vertelde Max van Splunteren. “Op Brands Hatch vond ik het leuk om in de regen te rijden, maar nu was het echt niet te doen.”

480_regen_race1_5094

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet