Formule 1

Formule 1: Crash Villota niet veroorzaakt door de auto

mariadivillotta

Het team van Marussia heeft laten weten dat de crash van Maria de Villota niet werd veroorzaakt door een technisch falen van de bolide. Hoewel het team dit uiteraard niet expliciet zegt, lijkt het er dus op dat een rijdersfout de oorzaak is geweest van het ernstige en ongelukkige ongeval.

Bij het ongeluk, op 3 juli jongstleden, kwam de Villota bij het team terug na een run bij de rechtelijntest op het vliegveld van Duxford. Op het moment dat ze bijna stil stond, stotterde de wagen weer vooruit, waarbij deze tegen de achterkant van een stilstaande truck van Marussia schoot. Daarbij kwam de openstaande laadklep precies door het vizier van de Spaanse, die daardoor haar rechteroog verloor, maar het tragisch ongeluk gelukkig wel kan navertellen.

Statement
“Het Marussia F1 Team heeft meteen na de crash een onderzoek gestart naar de oorzaak en bijdragende omstandigheden van het ongeluk. Na al de data en beschikbare informatie te hebben geanalyseerd, heeft het team geconcludeerd dat er geen problemen waren met de auto. Het chassis kan bij de komende raceweekenden weer ingezet worden.”

Teambaas John Booth toonde zich opgelucht, doch bezorgd. “We zijn opgelucht dat onze auto niet de oorzaak is van het ongeluk. Nu kunnen we ons weer focussen op wat het belangrijkste is: het herstel van Maria.”

Over de toestand van De Villota is nog niet veel meer bekend. Vorige week zondag kwam ze weer bij bewustzijn, nadat ze na haar intensieve operaties in slaap werd gehouden, waarna ze weer met haar familie kon praten.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet