Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
BOSS GP

Marijn van Kalmthout weergaloos naar winst in BOSS GP op Circuit Park Zandvoort

mvk_masters_spray

Meesterlijk, dat was het optreden van Marijn van Kalmthout in de BOSS GP-wedstrijd op de zondag van de Masters op Circuit Park Zandvoort. Voor het oog van 26.500 toeschouwers en vol in het beeld van de tv-camera’s passeerde Van Kalmthout met een weergaloze actie de leidende Klaas Zwart om in de stromende regen naar de overwinning in de tweede BOSS GP-wedstrijd te rijden. “Een absoluut topweekend en een echte teamprestatie”, kon de coureur uit Hoofddorp met een brede grijns van oor tot oor dan ook tevreden vaststellen.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Bart Buijs, Co van der Gragt en Michael Melis

480_team_9078

De BOSS GP, de wedstrijdserie met oudere Formule 1 bolides, vormde één van de hoofdattracties van de RTL GP Masters of F3 afgelopen weekend op Circuit Park Zandvoort. Nadat Marijn van Kalmthout de afgelopen jaren alle wedstrijden uit deze spectaculaire Big Open Single Seaters GP had afgewerkt, rijdt hij dit seizoen nog maar enkele wedstrijden, waarbij de Masters op Zandvoort het hoogtepunt van het seizoen moest worden. Voor het oog van honderden genodigden van onder andere de Stern Groep werd het voor Van Kalmthout en alle aanwezigen een weekend om niet snel te vergeten.

mvk_masters_close

Boven de 300 km/u
In de vrije training zat Marijn van Kalmthout er met zijn Benetton B197 meteen al goed bij en klokte zelfs de allersnelste tijd van het veld. Net voor de kwalificatie dook er echter een technisch probleem op, maar aan één snelle ronde had de Hoofddorper genoeg om de tweede startpositie voor zich op te eisen. Zijn 1.25.5 was een seconde sneller dan de Benetton ooit over Zandvoort gegaan was! “We hadden last van een schakelprobleem en toen ik eindelijk de pits uitreed, had ik de hoop al opgegeven. Bij het opgaan van de Hunserug deed alles het opeens weer en ben ik er nog even voor gaan zitten. In die ene ronde die ik nog had, was ik maar 0,3 seconde langzamer dan Klaas Zwart met zijn veel modernere Jaguar R5 uit 2004. In de vrije training was ik al voor het eerst op Zandvoort door de 300 km/u-barrière gegaan maar nu was de topsnelheid zelfs 302,8 km/u! Heel gaaf”, aldus een tevreden Van Kalmthout.

480_team-9073

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet