NASCAR

NASCAR: Penske-coureur Keselowski wint Nationwide New Hampshire

Brad Keselowski heeft de Nationwide-wedstrijd in New Hampshire op zijn naam geschreven. Chevrolet-coureur Kevin Harvick zag zijn zegekansen 21 ronden voor het einde in rook opgaan toen Amber Cope bij het dubbelen in de weg reed.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

2012_bk_new_hampshire
Fraaie zege voor Penske-coureur Brad Keselowski in New Hampshire.

Penske-coureur Keselowski wint Nationwide New Hampshire
Met nog 21 ronden te gaan kreeg Keselowski de zege eigenlijk in de schoot geworpen toen Kevin Harvick voor achterblijfster Amber Cope van het gas af moest. De Penske-coureur rook zijn kans en pakte de zege. Harvick kookte van woede. “Haar auto koos de bovenste lijn, ik koos voor de onderste en zij plotseling ook. Ze heeft absoluut geen benul. Ze wil op Danica Patrick lijken maar ze is nog niet eens in staat om haar helm vast te houden.” foeterde Harvick na afloop. Overigens was Amber Cope al eerder dit jaar in Iowa van de baan gehaald omdat ze gewoon te langzaam was.

Van de 200 ronden reed Keselowski er 131 op kop. Keselowski: “Kevin racete hard tegen mij en ik hou ervan om tegen hem te racen. Maar je hebt natuurlijk altijd verkeer. Je hebt natuurlijk altijd mensen die niet weten waar je je bevindt, maar dit hoort er nu eenmaal bij. De coureurs moeten dit op verschillende manieren leren. Keselowski reed de eerste 40 ronden aan de leiding, maar moest die na een stop voor vier verse “Goodyears” aan Kasey Kahne afstaan. In de 150e ronde verloor Keselowski kortstondig te leiding toen Danica Patrick voor een crash met Jason Bowles voor een neutralisatie zorgde.

Austin Dillon eindigde als derde maar incasseerde nog even 100.000 U$ extra voor vier achtereenvolgende topresultaten. Dillon werd er zelfs schor van. Hij moest na afloop kortstondig medisch begeleid worden ivm problemen aan zijn stembanden.

2012_harvick_nh
Kevin Harvick is vader van een zoontje geworden, of zat er nu een echte vent
achter het stuur. Was dit de boodschap voor Amber Cope?Uitslag
1. Brad Keselowski Dodge 200 ronden
2. Kevin Harvick Chevrolet 200 ronden
3. Austin Dillon Chevrolet 200 ronden
4. Sam Hornish Jr. Dodge 200 ronden
5. Ricky Stenhouse Jr. Ford 200 ronden
6. Kasey Kahne Chevrolet 200 ronden
7. Elliott Sadler Chevrolet 200 ronden
8. Justin Allgaier Chevrolet 200 ronden
9. Jamie McMurray Chevrolet 200 ronden
10.Ryan Truex Toyota 200 ronden


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet