Formido Swift Cup

Swift Cup: Tommy van Erp wint na foutloze race

480_erp_blij_0977

Tommy van Erp heeft de eerste Formido Swift Cup wedstrijd van de RTL GP Masters op zijn naam geschreven. Vertrokken vanaf plaats drie had Van Erp direct bij de start David Verzijlbergen te pakken om halverwege de race de leidende Jeffrey Rademaker te passeren en vervolgens afstand te nemen van zijn achtervolgers. Na een foutje van Rademaker wist Verzijlbergen plaats twee voor zich op te eisen, waardoor de leider in de tussenstand van het kampioenschap genoegen moest nemen met plek drie. Voor Van Erp was het de eerste overwinning in de Formido Swift Cup.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Chris Schotanus, Co van der Gragt, Bart Buijs en Michael Melis

480_start_0856

Hoewel de baan nog een beetje nat is, is de regen gestopt als de Formido Swift Cup zich opstelt voor race één. Omdat er op de baan een droog spoor ontstaat, kiezen de meeste rijders (al is dat vanaf de schermen niet te zien) voor de normale semi slicks en niet de regenbanden.

480_start_achter_0880

Op pole Jeffey Rademaker gevolgd door David Verzijlbergen, Tommy van Erp, Kim van den Berg, Alain Mossinkoff, Stefan Beelen, Benjamin van den Berg, Jos Veldboer, Gerard de Nooij en Jörg Obluda terwijl Youri Verswijveren met het vorige model Swift de rij sluit.

480_start_8147

Bij de start is Rademaker goed weg, terwijl Verzijlbergen die op het natte gedeelte van de baan staat, slecht wegkomt en wordt ingehaald door Van Erp.

480_youri_op_kop_0886

Een uitstekende start is er ook voor Verswijveren die meteen vier concurrenten te pakken heeft. Bij de eerste doorkomst leidt Rademaker, met op zijn bumper Van Erp en Verzijlbergen, daarachter op een paar meter Kim en Benjamin van den Berg, gevolgd door Verswijveren, Veldboer, Beelen, Obluda, Mossinkoff en De Nooij.

480_rademaker_erp_8165

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet