Formido Swift Cup

Swift Cup: Groter startveld in Formido Swift Cup

480_start_swift_zolder_005


De startvelden in vrijwel alle nationale raceklassen maken duidelijk dat het door de huidige economische situatie voor coureurs steeds moeilijker is geworden om voldoende sponsoren te vinden. Voor jong autosporttalent (soms zelfs nog schoolgaand) geldt dit zeker. Als dé opstartklasse en kweekvijver voor racetalent steekt de Formido Swift Cup daarom haar nek uit en biedt vanaf nu talent tóch de kans tijdens de nationale A-evenementen kennis en ervaring op te doen met de autosport. Hiertoe heeft de organisatie van de Formido Swift Cup een aangepast technisch reglement opgesteld, waarin deelname met het vorige model van de succesvolle Swift Sport is toegestaan.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Chris Schotanus en Co van der Gragt

Claudette Sommers, al voor het zesde jaar rijderscoördinator van de Swift Cup, is erg blij met dit nieuws. “We hebben sinds de bekendmaking dat de Formido Swift Cup nog drie jaar voortgezet zou worden, erg veel geïnteresseerde rijders gesproken die graag in onze cup willen racen. De gehele opzet voor beginnend coureurs is al ruim vijf jaar erg succesvol, maar door de economische situatie kunnen zij momenteel niet de benodigde sponsors vinden om een geheel nieuwe Swiftracer aan te schaffen. Als organisatie zijn we gaan kijken hoe we hen toch aan de start kunnen laten verschijnen en eigenlijk waren we er al snel uit. Het vorige model heeft immers vijf jaar lang probleemloos geracet. Die auto’s zijn nog in uitstekende conditie en er zijn er nog voldoende beschikbaar. In samenspraak met o.a. Circuit Park Zandvoort, Suzuki, sponsoren als Formido en diverse teams die in de Formido Swift Cup actief zijn en waren, is nu besloten binnen de cup een tweede divisie te organiseren.”

480_bobberd_4632

Betrouwbaar
Bobberd van der Linden, Manager Public Relations bij Suzuki-importeur B.V. NIMAG, is positief over deze nieuwe ontwikkeling. “Natuurlijk willen ook wij een mooi startveld vol Suzuki Swifts zien. Eén van de doelstellingen van deze cup is immers zoveel mogelijk jong talent een podium bieden om hun vaardigheden te tonen. We hebben daarom samen met de andere partners gekeken naar de mogelijkheden van een tweede divisie binnen de Formido Swift Cup. Het vorige model Swift Sport heeft ook in racetrim de verwachtingen waargemaakt en is dermate betrouwbaar gebleken dat hij nog steeds ingezet kan worden. Daarom kunnen we vol trots aankondigen dat talent in de Swift Cup nu tóch de kans krijgt tijdens de nationale A-evenementen kennis en ervaring op te doen met de autosport.”

480_swift_achter_128

Levensader
Erik Weijers, Chief Operating Officer van Circuit Park Zandvoort: “Ook wij zijn erg opgetogen over deze ontwikkeling. Aanwas van nieuw talent is immers niets minder dan een levensader voor onze nationale autosport. Uiteraard is er door de organisatie op gelet dat het straks voor iedereen duidelijk is in welke van de twee divisies de coureur uitkomt. Zo zullen de nieuwe Swifts hun huidige startnummer houden, maar krijgt het vorige model een startnummer boven de 100. Verder is het technisch reglement enigszins aangepast. We kijken nu al reikhalzend uit naar de RTL GP Masters of Formula 3 volgende weekend.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet