Belcar

BRCC: Mattheus, Muller en Grandjean blijven zich handhaven binnen top 3 in GT Pro

3000kms12-0602

In het kader van de 3000 Km van Francorchamps werd de derde manche afgewerkt van het BRCC-kampioenschap. Chris Mattheus heeft samen met zijn vaste kompanen Pascal Muller en Didier Grandjean opnieuw een schitterend parcours afgelegd met een vierde plaats algemeen en ook vierde in de Klasse GT Pro.


Zoals we van de Belgische Monegask gewend zijn, werd er tijdens de kwalificatie niets geforceerd met een 11de startplaats algemeen en 7de in de Klasse.

“Dat heeft weinig zin voor een endurance wedstrijd”, aldus Chris Mattheus. “Daarenboven hebt je amper de tijd om in het goede ritme te komen, er moeten drie piloten kwalificeren in een korte tijdspanne en om budgettaire reden kwalificeren we niet op nieuwe banden”.

3000kms12-0392

Chris nam voor het eerst dit seizoen de start en kreeg dus nieuwe banden onder de Porsche Supercup. En blijkbaar verkeerde Mattheus in supervorm, want hij reed een fantastische stint. Na een woelige start kon de Quick-piloot in geen tijd opstomen naar de zesde plaats en pakte de koppositie van een kleine groep achtervolgers. De koplopers konden niet echt een definitief gat slaan en wat later schoof Mattheus op naar de vierde positie. Bij ProSpeed Competition besloot men om Chris langer in de wagen te houden dan voorzien en na 1u20 of bijna halfweg werd de eerste pilotenwissel doorgevoerd. Chris loodste de Porsche naar de pitlane in 2de positie. Didier Grandjean moest de klus dan tijdens de korte tussenstint klaren met de reeds zwaar gedegradeerde banden. Hij kwam buiten in vierde positie en liet een 40-tal minuten later de wagen in 6de positie aan Pascal Muller die opnieuw een vers setje rubbers meekreeg.

“Na één uur is het beste van de banden weg en duikt steeds opnieuw hetzelfde probleem op. De wagen vertoont dan een ander karakter met vooral onderstuur en overstuur”, gaat Mattheus verder. “Ditmaal mocht Didier het aan den lijve ondervinden, maar hij maakte er het beste van en reed een puike stint.”

Pascal kon nog terug oprukken naar een schitterende vierde plaats algemeen; het beste resultaat van het seizoen voor het trio.

3000kms12_9215

“We werden vierde algemeen en ook vierde in de Klasse GT Pro, maar reden een sterkere wedstrijd dan de vorige race in Francorchamps waarin we de derde plaats pakten in de Klasse. We hebben hard gevochten voor iedere stek. Via tweemaal een vierde en één derde plaats in de Klasse staan we momenteel op de derde plaats. En daar had ik gezien de concurrentie alleen maar kunnen van dromen na de eerste seizoenshelft. ProSpeed Competition levert telkens fantastisch materiaal af en samen met Didier en Pascal boeken we nog steeds progressie. Het algemeen klassement boeit me minder. Reeds van bij het begin van mijn racecarrière rij ik steeds in functie van de Klasse. Het algemeen klassement geeft momenteel een vertekend beeld inzake de waardeverhoudingen, maar dat is het verste van mijn zorgen. De volgende wedstrijd wordt wel een zware dobber met drie piloten tijdens een race over één uur. Dit geldt uiteraard ook voor de andere teams, maar wij moeten het meer hebben van lange afstandsraces. We zullen uiteraard alles in het werk stellen om onze derde plaats te verdedigen en misschien wordt de kwalificatie iets belangrijker”.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet