Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Div: Prachtig raceprogramma op TT Circuit Assen

Na de Paasraces staat alweer het tweede nationale topevenement voor de deur. En ‘top’ gaat het Dutch Power Pack Festival op TT Circuit Assen ongetwijfeld worden. Velen zullen tijdens de Paasraces de BRL-kanonnen gemist hebben. De klasse rijdt op TT Circuit Assen haar eerste races van het seizoen. Ook de meest ervaren coureurs zullen de eerste rondjes op het circuit even moeten wennen. De baan heeft immers de nodige veranderingen ondergaan.

Tekst: Roy van der Laan
Foto's: FC en Chris Schotanus

Over smaak valt te twisten. Daarom mag u wat ons betreft lekker zelf bepalen welke klasse u de Koningsklasse van Nederland vindt. De kans dat ‘Jan Publiek’ op de tribune de BRL als Koningsklasse kiest is erg groot. Natuurlijk, andere klassen zoals de BenQ-Siemens BMW 130i Cup zijn ook erg competitief, met allemaal grote namen achter het stuur. Maar een BRL-V6 brult, is supersnel en glijdt zo spectaculair op z’n aparte ballonbanden.

 groep_rijders

Na een lange winterslaap komt de Benelux Racing League eindelijk weer in actie. ‘Mr BRL’ Harry Maessen verwacht circa 40 auto’s, verdeeld over 22 V6-bolides en 17 Lights.
Er is in de winter veel gebeurd, dus neem het woord ‘winterslaap’ niet letterlijk. Het grootste nieuws is natuurlijk de nieuwe body van de BRL Light, waarmee de trouwe bezoekers van WWW.AUTOSPORT.NL als eersten kennismaakten. Deze carrosserie is inmiddels van een zeer indrukwekkend ogende achtervleugel voorzien, die de auto helemaal ‘af’maakt. Daarnaast zijn er zowel bij de BRL Light als de BRL-V6 de nodige technische verbeteringen doorgevoerd. De Lights hebben onder meer iets bredere Dunlop-banden gekregen om het extra vermogen van de vorig jaar geïntroduceerde Ford Racing Duratec-krachtbron beter op het asfalt over te brengen. De V6-bolides blijven op de aparte Hoosier ballonbanden rijden, maar krijgen wel banden met een zachter rubbercompound. Dat betekent dus meer grip en snellere rondetijden. Verder werd de koeling van de remmen verbeterd en is het maximum toerental van de 4,0 liter V6 iets verhoogd. De beide klassen zijn hierdoor sneller geworden, dat mag duidelijk zijn.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet