Formule 1

Formule 1: Spa-Francorchamps verlengt contract tot 2015

spa_regenboog

De Grand Prix van België, op het schitterende Spa-Francorchamps, zal zeker tot en met 2015 op de Formule 1-kalender blijven. Dit heeft Jean-Claude Marcourt, de minister van economie in Wallonië, verklaard.

Foto: Peter van Egmond

Geen afwisseling
Er was sprake van dat Spa-Francorchamps stuivertje zou moeten gaan wisselen met Paul Ricard. Momenteel doen Hockenheim en de Nürburgring dat al, vanaf volgend jaar gaan Valencia en Barcelona dat ook doen, maar België en Frankrijk hoeven dit voorlopig dus nog niet.

“We hebben ons contract verlengd voor de jaren 2013, 2014 en 2015”, zo verklaarde Marcourt tegenover RTBF. “De onderhandelingen waren lang, Bernie Ecclestone is een taaie in de onderhandelingen. Frankrijk wilde een tijdje met ons afwisselen, maar dat hebben we niet gedaan. We zien de Grand Prix als uithangbord van Wallonië en willen het nauw betrekken bij de economische ontwikkeling van dit gebied. We moesten echter wel snijden in onze uitgaven en als je ons nieuwe contract vergelijkt met het vorige, dan zijn we daar wel in geslaagd.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet