Formule 1

Formule 1: Webber ook in 2013 bij Red Bull

webber_zwembad

Mark Webber zal ook volgend seizoen uitkomen voor Red Bull Racing. De nummer twee in het huidige kampioenschap bevestigde na zijn overwinning op Silverstone er nog een jaartje aan te plakken bij de wereldkampioenen. Een overstap naar Ferrari had er wel ingezeten, aldus Webber.

Foto: Red Bull

Weer één jaar
Mark Webber is inmiddels 35 jaar oud en bekijkt het de afgelopen jaren al jaar voor jaar. Het is dan ook logisch dat hij wederom voor één jaar heeft bijgetekend. Omdat Sebastian Vettel nog wel een doorlopend contract heeft, zijn de stoeltjes daar voor volgend jaar alvast vergeven.

Gesprek met Ferrari
Mark Webber deed de afgelopen tijd wat geheimzinnig over zijn toekomst. Hij is goed bevriend met Fernando Alonso en werd aldus genoemd als mogelijke opvolger van Massa, zeker omdat Alonso heeft aangegeven graag goed met zijn teamgenoot door een deur te kunnen. Nu het contract met Red Bull rond is, geeft Webber ook toe dat de Ferrari-geruchten niet uit de lucht waren gegrepen. “Er zijn gesprekken geweest met Ferrari, maar ik heb besloten om hier te blijven.”

De beslissing om bij Red Bull te blijven, waar hij al sinds 2007 onder contract staat, was niet zo moeilijk. “Ik ken hier iedereen bij naam, weet wat ik aan iedereen heb, ik weet bijna ieders schoenmaat. Ik ken alle afdelingen van het team, dat is erg belangrijk. Bovendien werk ik al heel lang en goed samen met Sebastian Vettel, er zijn maar weinig teamgenoten die het in de Formule 1 zo lang samen volhouden.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet