Belcar

BRCC: ProSpeed Competition mist afspraak in Spa niet!

prospeed_brcc_12_3000kmspa_porsche_911gt3rs_3_bouvy_kelders_coens_1

Voor de tweede maal dit seizoen deed het nieuwe Belgische circuitkampioenschap BRCC de omloop van Spa-Francorchamps aan. ProSpeed Competition bewees eens te meer, niet enkel strategie en snelheid aan boord te hebben, het team heeft ook altijd een perfect antwoord op de wedstrijdfeiten in huis. Op een goede twintig minuten van het einde van de Long Race kwam onverwachts een safety car nog tussen beide, het hele veld kwam terug bijeen, maar toch slaagden Frédéric Bouvy, Christian Kelders en Damien Coens er in hun eerste endurance zege van het seizoen te boeken.

Tekst en foto's: PR

prospeed_brcc_12_3000kmspa_porsche_911gt3rs_3_bouvy_kelders_coens_2

Eerder behaalde Christian Kelders en Fred Bouvy in de Red Bull-Real Dolmen Porsche 911 al twee podia in hun klasse tijdens de beide sprintraces. Ook Didier Grandjean, Pascal Muller en Chris Mattheus deden waarvoor ze naar Spa waren gekomen: verder progressie maken. De Porsche 911 GT3 Cup met startnummer #60 in de kleuren van Colen-Freeman T.Porter-Quick werd driemaal op rij vierde, meer dan een vermeldenswaardige prestaties. Het BRCC neemt nu twee weekends rust, alvorens afspraak te geven tijdens hét autosportweekend van het seizoen, in het voorprogramma van de 24 Uur van Spa.

Spa genoot van goed weer voor de derde manche van het BRCC en de zon scheen ook voor ProSpeed Competition. Het team behaalde een hard bevochten, maar zeer verdiende zege in de BRCC Long Race op zaterdag, een perfecte repliek op de moeilijke race van een maand eerder. Eerder al waren er podia in de sprintraces, waarmee ProSpeed Competition liet zien van alle markten thuis te zijn.

prospeed_brcc_12_3000kmspa_porsche_911gt3cup_60-grandjean-muller-mattheus_1

Rudi Penders (Team Principal): “Een eerste belangrijke vaststelling is dat we met de beide wagens zes starten nemen en ook zesmaal in een top-4 eindigen. We kunnen niet anders dan besluiten dat mens en machine binnen ons team ook nu weer perfect op elkaar afgesteld waren. Daarnaast is onze eerste zege in een uithoudingsrace van het nieuwe BRCC het resultaat van het perfecte werk van de rijders en het team. De wat vreemd verlopen interventie van de safety car net voor het einde, maakte het niet makkelijker, maar onze rijders behielden het overzicht en stelden de zege veilig. Een pluim ook voor Didier Grandjean, Pascal Muller en Chris Mattheus, met hun drie opeenvolgende vierde plaatsen. Deze wagen zien we ook tijdens de 24 Uur van Spa en deze drie uur durende race is een perfecte illustratie van hoe ver je met deze wagen kan raken.”

prospeed_brcc_12_3000kmspa_porsche_911gt3rs_3_podium_for_bouvy_kelders_coens

Frédéric Bouvy (Porsche 911 GT3 RS #3): “Onze Porsche 911 is niet de allersnelste wagen van het veld, we missen een beetje topsnelheid aan Les Combes, waar het bochtige gedeelte meer ons ding is. Daardoor is onze relatie met Francorchamps iets moeilijker dan met Zolder, waar drie van de laatste vier meetings worden gehouden. Ik sta nu op één punt van de leiders in het sprintkampioenschap en het spreekt voor zich dat ik die minieme achterstand ongedaan wil maken.”

prospeed_brcc_12_3000kmspa_porsche_911gt3cup_60-grandjean-muller-mattheus_2

Didier Grandjean (Porsche 911 GT3 Cup #60): “Wat kan ik anders zeggen, dan dat we samen met ProSpeed Competition weer een perfect weekend beleefd hebben?”

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet