Formido Swift Cup

Swift Cup: Jeffrey Rademaker wint na tijdstraf David Verzijlbergen

480_zij_aan_zij_4449

Hoeveel positiewisselingen er in de kop van de tweede Formido Swift Cup wedstrijd op Circuit Zolder zijn geweest, is nauwelijks te reconstrueren. De belangrijkste kwam echter na afloop. David Verzijlbergen en Jeffrey Rademaker streden twaalf ronden lang om de winst maar terwijl Verzijlbergen als eerste de finish passeerde, ging de winst naar Rademaker, omdat Verzijlbergen na afloop voor ‘misbehaviour on the track’ een tijdstaf van tien seconden kreeg toebedeeld. Daarmee viel de winnaar van zaterdag terug naar plaats drie, achter Kim van den Berg die na opnieuw een sterke race als derde de finishlijn was gepasseerd.


Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Co van der Gragt en Chris Schotanus


De Formido Swift Cup mag net als op zaterdag ook vandaag de aftrap verzorgen van het wedstrijdprogramma van de Zolder Superprix op Circuit Zolder. Dit keer Jeffrey Rademaker op pole position, met op twee de winnaar en polesitter van gisteren David Verzijlbergen. Op drie opnieuw Jörg Obluda, gevolgd door Kim van den Berg, Alain Mossinkoff, Benjamin van den Berg, Stefan Beelen, Jos Veldboer en Gerard de Nooij. Voor de tweede keer dit weekend wacht Tommy van Erp vanaf plaats tien een inhaalrace. Zal het de titelkandidaat dit keer nog verder brengen dan plaats vier?

480_start_8774

480_start_8782

De omstandigheden zijn op zondagochtend anders dan bij race één. Na een zonnige warme eerste race is de baan door de nachtelijke regen nog nat. Listige omstandigheden voor de coureurs waarvan de meerderheid nog nooit op een nat Zolder heeft kunnen trainen.

480_start_chicane_4352

Vanaf plaats één heeft Rademaker een zeer slechte start en wordt nog voor de eerste bocht voorbij gestoken door Verzijlbergen. Eerste slachtoffer van de natte baan is Benjamin van den Berg die spint en de vangrail raakt.

480_benjamin_schade_4362
Benjamin van den Berg raakt de vangrail in de Bianchibocht, rijdt door maar vind zijn Waterloo
in de grindbak van de Jacky Ickx-bocht.


480_tweede_groep_8798

Rademaker herstelt zich goed in de eerste ronde en sluit meteen bij de leidende Verzijlbergen aan. Uitstekende zaken heeft ook Mossinkoff gedaan, want de Coronel Racing-rijder komt als derde door, gevolgd door Kim van den Berg, Obluda, Van Erp, Beelen, De Nooij, Veldboer en Benjamin van den Berg.

480_crash_obluda_1_4368

Volgende slachtoffer is Obluda die bij het aanremmen van de chicane slipt en de muur raakt.

480_crash_bluda_2_4369

480_crash_obluda3_4373

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet