Supercar Challenge

Supercar Challenge: Luc de Cock profiteert van technische malheur en strafseconden bij concurrentie


120708_race1_speelman

In de Sport I-divisie had Priscilla Speelman een zeer goede start. Omdat het regende had het team besloten dat zij de hele race mocht rijden, en dat pakte goed uit. Speelman kon de eerste ronden meteen een voorsprong opbouwen ten opzichte van de op de tweede positie liggende Eric van de Munckhof.

120708_race1_munckhof

Op een verrassende derde positie lag voor de pitstops Honda-coureur Michael Verhagen. Na de pitstops kreeg Verhagen zelfs de eerste positie in handen, omdat hij minder resultaatseconden had dan zijn concurrentne. Het leek er zelfs op dat Verhagen een overwinning in de wacht kon slepen, maar Priscilla Speelman was ook na de pitstops zeer snel en pakte uiteindelijk in de laatste ronde de eerste positie over.

“Het was voor mij de eerste keer dat ik met deze auto in de regen reed, dus dat was vooraf wel even spannend”, aldus Priscilla Speelman. “In de slotronden was ik vooral achterop het circuit sneller dan de Honda, maar daar hingen gele vlaggen dus ik moest een andere plaats vinden om de eerste positie te pakken. Uiteindelijk pakte ik in de laatste ronde in de eerste bocht de koppositie.”

120708_race1_verhagen

Honda-coureur Verhagen was op zijn beurt al verrast met de tweede positie. “Ik wist niet eens dat ik eerste lag, want mijn communicatie werkte niet”, aldus Verhagen, die desondanks uitermate blij was met zijn podiumplaats.

In de Sport II-divisie had Nico Been een zeer goede start. De Clio-coureur kon meerijden met coureurs uit de snellere Sport I-divisie, en liep hierdoor snel uit op zijn concurrenten. Been werd hierbij bovendien geholpen door Rob Nieman, die spinde in de beginfase en hierdoor verschillende plekken verloor. Nieman viel hierdoor terug naar de vierde positie, achter Lisette Braams. Braams had een goede start van de race en kon het tempo met de top vijf goed volgen.

120708_race1_nieman

Braams viel voor de pitstops wel terug tot de vijfde positie, omdat Rob Nieman en ook de Lotus van Adams/Rutgers snel onderweg waren. Na de pitstops kon Nico Been zijn eerste positie behouden, en werd hij achtervolgd door de Clio van het duo Bédorf/Kars en Rob Nieman.

120708_race1_kars

In de slotfase konden de beide Spirit-Clio’s nog wel richting Nico Been rijden, maar het gat bleek te groot om Been nog serieus onder druk te zetten. De Clio-coureur was na afloop zeer blij met zijn tweede overwinning van het weekend. “Mijn start ging heel erg goed, daarna ben ik het iets rustiger aan gaan doen omdat er op de baan toch wel een hoop gebeurde. Na de pitstops kwamen de andere Clio’s nog wel in de buurt, maar mijn voorsprong was groot genoeg om ze achter me te houden. Ik ben heel erg blij met deze overwinningen, het is voor het team loon naar werken!

120708_race1_been

Toon Rutgers en Jeremy Adams eindigden met hun Lotus uiteindelijk op de vierde positie, voor nieuwkomer Lisette Braams in de BMW 120D. “Het was echt heel erg gaaf”, aldus een enthousiaste Lisette Braams na afloop. “Ik heb een hele tijd op een vierde plaats gelegen en ben uiteindelijk vijfde geworden. Voor mij is het een top resultaat!”

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet