V8 Supercars

V8 Supercars: Team Vodafone blijft onverslaanbaar in Townsville. Van Gisbergen 7e

Triple Eight Team Vodafone is andermaal onverslaanbaar gebleken in het Australische Townsville. In de tweede wedstrijd behaalde het team een fraaie dubbelzege. Shane van Gisbergen eindigde na een indrukwekkende inhaalrace als zevende.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s Holden Racing/SBR/FPR/Team Vodafone

townsville_team_vodafone
Triple Eight Team Vodafone was in Townsville onverslaanbaar. Voor de concurrentie lijkt
het team van een andere planeet te komen.......

Team Vodafone blijft onverslaanbaar in Townsville
In het spectaculaire Australische V8 Supercarkampioenschap heeft Triple Eight Team Vodafone andermaal bewezen dat zij de maatstaf zijn. In de tweede wedstrijd behaalde het team een fraaie dubbeloverwinning. Regerend kampioen Jamie Whincup vertrok vanaf een vijfde startplek en wist deze positie in de eerste wedstrijdhelft vast te houden. Na zijn tweede verplichte stop in de 43e ronde kreeg Whincup de leiding in handen. Ook teamgenoot Craig Lowndes profiteerde van een uitstekend uitgevoerde stop. Beide teamgenoten leverden een fraai gevecht om de kop. Whincup behaalde zijn tweede zege dit weekend.

Eerste pole voor David Reynolds
De jonge David Reynolds behaalde in Townville de eerste pole uit zijn V8 Supercar-carriere. De FPR-coureur leek zeker van een podiumpositie, maar verloor bij zijn allerlaatste stop maar liefst drie plaatsen. Het team van FPR zette aanvankelijk de toon, maar Will Davison en Mark Winterbottom kwamen met hun Falcon’s resp. als derde en vijfde over de eindstreep. Winterbottom kampte op het einde van de wedstrijd overigens met grote remproblemen. Overigens vestigde Winterbottom met een tijd van 1.13.40 secs. wel een nieuw ronderecord.

2012_townsville_davison
Mark Winterbottom beschikte op het eind van de wedstrijd niet meer over
zijn remmen.

Winterbottom: “Het was een zware dag en ik verloor gewoon mijn remmen. Daardoor kon ik ook niemand meer passeren. Met deze remmen was het gewoon fysiek gezien een zware dag. Teamgenoot Will Davison eindigde als derde.

Will Davison: “Na zo’n fel gevecht is het natuurlijk fantastisch om op het podium te staan. Niemand in de kopgroep maakte fouten en dit was echt hoge kwaliteit racen! Wij raceten allemaal hard tegen elkaar en dit was het beste dat ik met de auto kon doen. Als team hebben wij nog wat werk te doen. Onze snelheid over één ronde was gewoon fantastisch. Nu moeten wij alleen nog zien te winnen.”

2012_gridgirl_townsville
Ook in de V8 Supercars is er geen gebrek aan gridgirls.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet