GT

GT: GT3 overwinningen voor Mercedes en Lamborghini in Portimao

480-11rhino-patrickhecq
Proczyk en Mengesdorf profiteerden van een mislukte pit stop bij Heico en wonnen race 2


In race 2 was het de Rhino’s Leipert Motorsport Lamborghini van Hari Proczyk die bij de start de twee Heico Gravity-Charouz Team Mercedessen te snel af was en nog voor de eerste bocht de leiding pakte. Ook Gregory Guilvert wist zijn Sainteloc Racing Audi tussen de twee Mercedessen te krijgen. Het lukte Proczyk echter niet om los te komen van zijn achtervolgers en al vechtende ging het viertal over het circuit.

Baumann pakte in de 11e ronde weer de leiding en binnen no-time verdween de Mercedes met startnummer 1 aan de horizon. Achter Bauman gaven Proczyk en Guilvert elkaar geen duimbreed toe. Het trio kwam aan het einde van de 19e ronde tegelijkertijd naar binnen, Baumann ruim 13 seconden voor op de Proczyk en Guilvert. Door het succes op zaterdag moest de nummer 1 Mercedes 10 seconden langer blijven staan, maar de auto sloeg af en één van de Heico-monteurs moest de auto resetten. Buhk kwam door de extra lange pitstop als 10e terug op de baan.

Een snelle pitstop bij Rhino’s Leipert Motorsport leverde Proczyk’s teamgenoot, David Mengesdorf, de leiding op. Met nog een kwartier te gaan lag de Lamborghini ruim drie seconden voor op de Audi R8 LMS van Ni Amorim, die op zijn beurt weer werd gevolgd door de beide AF Corse Ferrari’s en de Mercedes van Max Nilsson.

Aan het einde van de 28e ronde kreeg Nilsson echter bij het ingaan van de laatste bocht op hoge snelheid een klapband waardoor de Mercedes een paar keer in de rondte ging. Nilsson kon gelukkig terugkeren naar de pits voor een nieuwe band, maar de Zweed viel terug tot de 10e plaats.

Mengesdorf bleef uit de problemen en kwam na 33 ronden als overwinnaar over de finish. De Portugees Amorim finishte op ruim vijf seconden als tweede en Giuseppe Cirò kwam in zijn AF Corse Ferrari als derde over de streep.

Uitslag race 2:

1. Rhino's Leipert Motorsport (Mengesdorf/Proczyk) 33 ronden
2. Team Novadriver (Amorim/Campanico) Audi R8 LMS, +5.250
3. AF Corse (Ardagna Perez/Ciro) Ferrari 458 Italia, +6.320
4. AF Corse (Lyons/Gai) Ferrari 458 Italia, +7.387
5. Heico Gravity-Charouz Team (Buhk/Baumann) Mercedes SLS AMG GT3, +17.421
6. Russian Bear Motorsport (Toril/Ryabov) Ferrari 458 Italia, +27.677
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet