NASCAR

NASCAR: Penske-coureur AJ Allmendinger “voorlopig” geschorst na dopingtest!

Penske-coureur AJ Allmendinger werd gisteren op het allerlaatste moment vervangen door Sam Hornish Jr. Tijdens een dopingcontrole eerder deze week werd Allmendinger positief bevonden. Twee uur voor de Daytona maakte de NASCAR-organisatie dit bekend. Penske Racing moest Sam Hornish Jr. op het allerlaatste moment vanuit een live Tv-uitzending plukken!

Tekst Willem J. Staat
Foto’s NASCAR

2012__nascar_officials
Twee uur voor de Daytona 400 wordt de No 22 Dodge en haar crew door NASCAR Officials
aan een extra inspectie onderworpen.

Penske-coureur AJ Allmendinger “voorlopig” geschorst na dopingtest
Twee uur voorafgaande aan de Daytona 400 maakte Steve O’Donnell van NASCAR bekend dat de NASCAR-organisatie van haar medische staf te horen had gekregen dat coureur AJ Allmendinger eerder deze week bij een dopingcontrole “A-positief” was bevonden. Na de wedstrijd in Kentucky vorig weekend had de NASCAR-organisatie onwillekeurig enkele coureurs voor een dopingtest geselecteerd.

NASCAR weigerde verdere vragen te beantwoorden, wel kreeg Allmendinger 72 uur de tijd om een contra-expertise te laten uitvoeren.

Bij Penske Racing werd dit in een verklaring op haar website bevestigd. Tim Cindric van Penske Racing: “Hij is onze coureur en het is belangrijk om de feiten te begrijpen. Wij kunnen moeilijk speculeren hoe wij hier mee om moeten gaan. Aan één kant hebben wij een persoonlijke relatie, aan de andere kant een zakelijke. Dit hebben wij nog niet eerder meegemaakt en daarom willen wij eigenlijk nog meer informatie hebben.”

Als de tegen-expertise bij Allmendinger eveneens positief wordt bevonden dan wordt hij definitief voor deelname aan alle door NASCAR gesanctioneerde wedstrijden geschorst. Allmendinger werd voor 2012 door Team Penske aangetrokken nadat men Kurt Busch de deur had gewezen. Allmendinger eindigde in de laatste twee wedstrijden als negende.

Allmendinger maakte enkele jaren geleden vanuit Champcar de overstap naar NASCAR en kwam o.a. voor het team van Richard Petty Motorsports met een Ford uit. In oktober 2009 werd Allmendinger wegens rijden onder invloed in Mooresville N.C. met een alcoholgehalte van 0.8 promille betrapt. Voor de resterende races van dat seizoen liep Allmendinger een voorwaardelijke schorsing op.

Jeremy Mayfield werd in 2009 door de NASCAR-organisatie definitief in de ban gedaan nadat hij betrapt werd op het gebruik van amfetamines. Eerder deze maand werd FIA GT-coureur Tomas Enge voor de tweede maal positief bevonden.

Sam Hornish Jr. verving AJ Allmendinger in de wedstrijd en werd door Team Penske uit een live Tv-uitzending in Charlotte weggeroepen. Zijn vliegtuig landde luttele minuten voor de start, en secondes voor het startsein kroop Hornish Jr. in zijn auto. “Voor de mensen rondom mij heen was dit wel heel slecht” aldus Hornish Jr. Hij werd als 33e geklasseerd.

2012_aj
AJ Almendinger eerder dit jaar tijdens een persconferentie op Pocono? Keert hij
nog terug in de Sprint Cup? Bij Penske Racing zit men behoorlijk met dit geval
in de maag!

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet