VLN

VLN: Zinderende slotfinale. Huisman 4e. Bleekemolen 10e algemeen!


2012_start_r5
Start van een spannende autosportmiddag op de Nordschleife!


Jan Seyffarth: “Een waanzinnige strijd in de slotfase. Eerlijk gezegd twijfelde ik eraan of Alex wel tegen Lieb stand kon houden. Want die man beschikt inmiddels op de Nordschleife over extreem veel ervaring.”

In de laatste twee ronden probeerde Lieb op de Nordschleife al het mogelijke om de ROWE Mercedes te passeren. Hij slaagde er niet in en werd met 0.338 secs. verschil verslagen. Frank Biela/Christian Hohenadel/Thomas Mutsch eindigden in de Raeder Sport Audi R8 LMS Ultra als derde.

Bij het team van Frikadelli Racing reed Patrick Huisman de laatste stint en reed een uitstekende wedstrijd. De Nederlander behaalde samen met Sabine Schmitz en Christopher Brück een uitstekende vierde plaats algemeen. Vooral in de slotfase maakte Huisman veel terrein goed. Doordat één van de Timbulli Porsches met een lekke band te kampen kreeg lag voor Huisman de weg vrij naar een fraaie klassering. Voor Frikadelli Racing was dit voorlopig het beste seizoensresultaat.Teambaas Klaus Abbelen was overigens door Schuberth uitgenodigd om in een BMW Z4 plaats te nemen. Helaas verloor hij veel tijd doordat hij in de Mercedes-arena in de grindbak strandde.


jpb20120707-c1_0023_
Jeroen kwam tijdens de trainingen met een Mercedes in actie en met een....

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet