VLN

VLN: Zinderende slotfinale. Huisman 4e. Bleekemolen 10e algemeen!

Bij de vijfde wedstrijd meetellend voor de VLN stonden er “slechts” 149 auto’s op de grid. Slechts weinig Nederlanders aan de start, maar Patrick Huisman en Jeroen Bleekemolen zorgden in hun Porsches voor voldoende spektakel.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s VLN/Jan Brücke

2012_laatste_ronde_nordschleife
Wat kan racen op de Nordschleife toch schitterend zijn. De allerlaatste ronde tussen
Roloff en Lieb. Dit is pas echte autosport!!

Zinderend slot. Huisman en Bleekemolen smaakmakers
Voor de vijfde VLN-wedstrijd stonden er “slechts” 149 auto’s op de grid. De kwaliteit van het racen was er niet minder om. Vanaf het begin was de hoofdrol weggelegd voor de ROWE SLS AMG GT3 Mercedes van Jan Seyffarth en Alexander Roloff. Al in de eerste ronde zijn er drie prominente inschrijvingen bij een crash betrokken. Luca Ludwig(Phoenix Racing), Oliver Kainz en Uwe Alzen crashten zwaar in het baanvak “Fuchsröhre”. Zij konden allen ongedeerd hun auto’s verlaten. Achter de leidende Rowe Mercedes leverden Christopher Mies, Marc Lieb en Frank Biela verwoed strijd om de tweede plek. Maar ook de tweede Phoenix Audi R8 LMS Ultra van Christopher Mies viel al snel met technische problemen uit. Ook de Dörr Motorsport McLarens werden wederom door pech achtervolgd. De eerste McLaren viel met een lekke band uit, terwijl de tweede tijdens een reguliere stop plotseling vlam vatte. Bij dit incident liep niemand letsel op.

Vooral in het laatste wedstrijduur steeg de spanning naar een climax. Zeker toen Marc Lieb met zijn Manthey Porsche GT3 R aan de leidende Mercedes voorbijging. Maar de eigenlijke beslissing viel ruim 15 minuten voor het einde toen beide koplopers voor hun derde en laatste stop naar binnen moesten. Rowe-coureur Alexander Roloff kwam net voor de Manthey Porsche weer terug op de baan en wist zijn koppositie in de laatste twee ronden op de Nordschleife uitstekend te verdedigen. Roloff: “Op de Nordschleife kon ik in de allerlaatste ronde wat afstand nemen. Maar toen ik op een achterblijver inliep verscheen de Manthey-Porsche formaatvullend in mijn spiegels. Het werd wel erg krap!”


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet