Supercar Challenge

Supercar Challenge: Cor Euser wint fraai op Zolder


120707_race2_euser

De eerste race van de Super GT-, GT- en GTB-divisie van de Supercar Challenge was er een om in te lijsten. De wedstrijd had van alles, van spannende gevechten tot zelfs een safety car situatie. De overwinning ging uiteindelijk naar Cor Euser, voor Rick Abresch en Jan Versluis. In de GT-divisie ging de overwinning naar Ron Marchal, nadat koploper Bert de Heus met zijn Viper in de grindbak eindigde. In de GTB-divisie ging de overwinning naar Jacky van der Ende.

Tekst en foto's: PR

9eb00cfa7c05d026d2cd65e4ef610b45

De start van de race was uitermate spannend. Alex van ’t Hoff kon de eerste positie behouden, maar kreeg aan zijn staart meteen Philippe Ribbens en Jan Versluis. De Ferrari-coureur had een goede beginfase van de race, en kon de aansluiting met de koplopers behouden.

Toch ging het bijna fout voor Versluis, omdat na twee ronden de safety car de baan op kwam en Versluis dit pas laat in de gaten had. Van ’t Hoff en Ribbens gingen al van hun gas af, waardoor Versluis ter nauwer nood via het gras een crash kon ontwijken. De safety car was op de baan gekomen omdat Carlo Kuijer en Steve Matthijssen met elkaar in aanraking waren gekomen en ook omdat Dirk Schulz en Jan van der Kooi langs de baan stil waren komen te staan.

120707_race2_abresch

Na de safety car situatie ontstond er een zeer spannende race, waarbij de top vijf van de Super GT-divisie tot aan de pitstops binnen vier seconden van elkaar zat. Van ’t Hoff leidde nog steeds de race, maar Philippe Ribbens drong flink aan. Jan Versluis stond op zijn beurt onder hevige druk van Bert Longin, Rick Abresch en Cor Euser. Van dit groepje waren Bert Longin en Cor Euser snel, en zij meldden zich na een paar ronden zelfs aan de staart van koplopers Van ’t Hoff en Ribbens.

Hierna ontstond een spannende strijd tussen Bert Longin en Cor Euser. Euser was met zijn Marco LM600 snel onderweg en zette Longin flink onder druk. Longin gaf echter niet toe en maakte zijn Ferrari erg breed. Na een paar ronden prikte Euser zijn Marcos in de eerste bocht voorbij bij Longin, maar de auto’s kwamen hierbij met elkaar in aanraking. Longin moest hierdoor uitwijken door het grind en verloor meerdere posities.

Euser was ontketend en reed hierna naar de kop van het veld toe. Ook Philippe Ribbens liet Euser voorbij en na de pitstops was de bestuurder van de LM600 zelfs solide op de eerste positie komen te liggen. Euser had geen resultaatseconden en liep hierdoor verschillende seconden uit op zijn concurrenten.

120707_race2_versluis

Rick Abresch was na de pitstops op de tweede positie komen te liggen, met daarachter Jan Versluis, Robert de Graaff en Ardi van der Hoek. De Graaff en Van der Hoek maakten er na de pitstops nog een spannende race van, door twintig minuten lang binnen een seconde van elkaar te blijven. De Graaff kon zijn positie echter goed blijven verdedigen, waardoor Van der Hoek er niet in slaagde om aan de Viper voorbij te gaan.

Aan de kop van het veld veranderde er na de pitstops niks meer, waardoor Cor Euser zijn terugkeer in de Supercar Challenge kon bekronen met een overwinning. Op de tweede plaats eindigde Rick Abresch, en Jan Versluis eindigde met zijn Ferrari 458 GT2 op de derde positie.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet