Supercar Challenge

Supercar Challenge: Cor Euser wint fraai op Zolder


120707_race2_marchal

In de GT-divisie van de Supercar Challenge had Pim van Riet een zeer goede start. De bestuurder van de BMW silhouette ging in de eerste ronde voorbij aan Ron Marchal, die in de eerste ronden ook Barry Maessen en Bert de Heus aan zich voorbij moest laten gaan. Voor Jan van der Kooi was de race snel voorbij, want hij moest zijn Lotus al in de eerste ronde met technische problemen in de pitstraat parkeren.

120707_race2_maessen

Barry Maessen had een sterke beginfase van de race en kon na de safety car Pim van Riet verschalken. De Viper-coureur kreeg hierna echter een drive-through, omdat hij een inhaalactie zou hebben gedaan tijdens een gele vlag situatie. Maessen viel hiermee terug tot de zevende positie.

Bert de Heus pakte bovendien de eerste positie weer over van Pim van Riet, waarmee er toch weer een Viper op de eerste positie kwam te liggen. Na de pitstops ging het echter voor de twee koplopers mis. Pim van Riet viel namelijk stil met technische problemen en Bert de Heus eindigde met zijn Viper in de grindbak.

120707_race2_weerdt

Hierdoor kwam Ron Marchal weer op de eerste plaats te liggen, en die positie gaf hij niet meer af. Verrassend op de tweede positie eindigde Jerry de Weerdt, die een solide race reed en uit de problemen bleef. Barry Maessen eindigde ondanks zijn drive through nog op de derde plaats.

In de GTB-divisie van de Supercar Challenge waren in de eerste ronde al twee uitvallers te noteren. Carlo Kuijer en Steve Matthijssen kwamen met elkaar in aanraking waardoor zelfs de safety car op de baan moest komen. Kuijer kon zijn weg niet vervolgen, en Matthijssen eindigde een paar ronden later ook in de grindbak.

120707_race2_vd_ende

Jacky van der Ende was in de beginfase op de eerste positie komen te liggen, met daarachter Werner van Herck, Daan Meijer, Kees Kreijne en Erol Ertan. Rob Frijns, die gestart was vanaf pole position, had een mindere start van de race en viel in de eerste ronden terug tot de zesde positie.

120707_race2_meier

Na de pitstops kon Frijns zijn verloren tijd weer goedmaken, waardoor zijn zoon Charlie Frijns op de tweede positie terug de baan op kwam, achter koploper Jacky van der Ende. De eerste positie van Van der Ende kwam niet meer in gevaar, en ook Charlie Frijns had weinig meer te vrezen van zijn achtervolgers. Die waren namelijk in fel gevecht met elkaar.

120707_race2_frijns

Werner van Herck lag op de derde positie, maar hij had achter zich aan Daan Meijer, Erol Ertan en Kees Kreijne. Meijer deed verschillende ronden verwoede pogingen om aan de Mazda van Van Herck voorbij te gaan, maar slaagde daar lange tijd niet in. Na een viertal pogingen lukte het de Porsche-coureur uiteindelijk toch om aan Van Herck voorbij te gaan. Niet veel later slaagde ook Erol Ertan er nog in om aan de Mazda van Meijer voorbij te gaan.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet